Tatrahelbeküpsised

Kaidil olid tatrahelbed kappi seisma jäänud ja ta tegi nendest kooki. Ma otsustasin, et minu tatrahelbed on ka kauaks seisma jäänud ja küpsetasin küpsiseid. Retsepti leidsin raamatust "Krõbedad küpsised". Väga maitsvad, aga süüa on neid kuidagi ebamugav, sest tatrahelbed on liiga kõvad. Rosinad sobivad nendesse küpsistesse mmmmmm kui hästi. 
Onu arvas, et imeliku maitsega need tatraküpsised, aga Kutt krõbistas küll mitu tükki ära. 

Vaja läheb

165 g tatrahelbeid
120 g fariinsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 muna
100 g sulatatud võid
1 dl rosinaid

Segasin kõik ained omavahel segamini ja lasin tainal 15 minutit seista. Oleks pidanud seda aega pikendama, ehk oleks tatrahelbed pehmemaks läinud. Tõstsin plaadile lusikaga väiksed portsud, surusin lapikuks ja küpsetasin 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit. 
Rosinaid oleks võinud rohkem panna ja küpsetuspulbri asemel kasutasin jällegi soodat. 
Ja plaadil tuleb küpsistele piisavalt suured vahed jätta.

0 mõtet:

Postita kommentaar