Banaanikook




Tegin kunagi banaanimuffineid ja mõtlesin, et vabatahtikult banaani enam koogi sisse ei pane. Ei ole kohe üldse minu maitse. 
Aga kui kodus on neli banaani, mis on kohe-kohe otsi andmas, siis tuleb nendest ju midagi meisterdada. Leidsin lihtsa retsepti sellest raamatust ja sain kolmest banaanist nagu naksti lahti. Jama on ainult selles, et Kutt ja Onu peavad nüüd suure plaaditäie kooki kahekesi nahka pistma. 
Mina nautisin lõhna, mis ahjust tuli. Mõtlesin tükk aega, mida see meenutab... välja mõtlesin - täpselt Digestive täisteraküpsiste lõhn. Selline krõbe lõhn :) Pani suu vett jooksma ja hetkeks unustasin, et ahjus on banaanikook. 
Maitse nagu banaanikoogil ikka - banaanine. Ma sööks seda toorjuustu kreemiga nagu retseptis soovitati, aga täna ei viitsinud poodi minna. 

Vaja läheb

6 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1 tl kaneeli
2 tl vanillsuhkrut
3 banaani
1,5 dl keefirit
200 g võid
3 dl suhkrut
2 muna

Sulatasin ja jahutasin või. Purustasin banaanid kahvliga ja segasin juurde keefiri. Vahustasin munad suhkruga, lisasin või ja banaanisegu. Kuiv- ja maitseained segasin omavahel ning lisasin viimasena. Valasin taigna küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpsetasin 175 kraadises ahjus vist üle 40 minuti. 

Kasutan tegelikult küpsetuspulbri asemel soodat, sest seal pole E-sid sees. Kuigi pidin pikali kukkuma, kui lugesin sooda pakilt - parim enne: tähtajatu :D
Päris 3 teelusikat ei pannud, arvan, et panin umbes ühe või poolteist. Seebimaitset koogil ei tuvastanud, järelikult sai parasjagu.

0 mõtet:

Postita kommentaar