Magusad vahvlid

Lõpuks leidsin vahvlipanni, millega saab küpsetada õhukesi vahvleid. Esimene katsetus ka tehtud. Parima retsepti otsingud on igatahes täies hoos. Esimene valik polnud see, mis lootsin. Tulid sellised vahvlid, milliseid ma ei osanud ettegi kujutada. Sellised teistmoodi. Pannilt võttes olid hästi õhulised (lausa aukudega) ja pehmed, nii kui veidi jahtusid, muutusid krõbedaks ja väga õrnaks. 

See asjandus, millega vahvlit rulli keerata, jäi arvatavasti poodi. Tundub, et see kukkus karbist välja, kui teenindaja turvaelementi eemaldas. Onu lubas uurima minna, loodetavasti saadab teda edu.

Nii et jäätise torbikuid ei saanudki seekord. Libistasin sooja vahvli hoopis väikesesse kaussi ja tegin vahvlikausikesi. Kutt oli vaimustuses. Rohkem muidugi jäätisest, sest vahvlipuru oli täis nii söögitool, põrand kui ka Kuti varbavahed. Suhu ei jõudnud vist midagi.
Retsept seekord raamatust "Pannkoogid ja vahvlid".

Vaja läheb

2 muna
125 g võid
1,25 dl suhkrut
2 dl jahu

Munad vahustasin suhkruga hästi tugevaks vahuks. Lisasin sõelutud jahu ja sulatatud või. Küpsetasin kohe.

3 kommentaari:

  1. Aga kust see vahvlimasin siis leidus? Oleks ka kange tahtmine. Pealegi need vahvlid pildi peal näevad ilusad välja, netist olen lugenud, et enamik masinaid küpsetab väga ebatasaselt...

    VastaKustuta
  2. Leidsin Selverist, aga aasta siis oli 2009 :) Oleksin tahtnud vanakooli oma, aga seda naljalt kuskilt ei leia. Mul on see väike ümmargune, Clatronic on peale kirjutatud.

    VastaKustuta
  3. Nojah meil ka peaks vana kusagil olema, või siis on ära visatud. Ma ei saa aru, mis mõttes nad sellistest asjadest lahti tahavad saada! Igal juhul, täna sattusin ka selveris käima ja ostsin samanimelise masina :D Ja vahvlitegu algab!

    VastaKustuta