Rabarberimuffinid

Käisime Kutiga turul värsket kraami ostmas. Mõtlesin, et võtaks rabarberit ka, aga ei võtnud. Imelik on osta, kui tead, et maal on neid nii palju ja täitsa tasuta. Pöörasime juba otsa ringi, et koju minna, aga ei saanud ikkagi rahu. Pöörasime siis uuesti otsa ringi ja ostsin ikka mõned varred kaasa. Peale kisselli, mida keegi ma ei ta miks ei joo, sai muffineid küpsetatud. Retsept raamatust "Muffinid".

Vaja läheb

2 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl hapukoort
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
1 tl kaneeli
100 g rabarberit (võib julgelt rohkem panna)

Lõikasin rabarberi tükkideks ja keetsin paar minutit vees. Võiks proovida ka ilma keetmata, aga siis peaks rabarberi hästi väikeseks tükeldama, muidu ei küpse ära. Muna vahustasin suhkruga, lisasin vaheldumisi hapukoort ja omavahel segatud kuivi aineid. Viimasena segasin sisse sõelal nõrgunud rabarberid. 200 kraadi ja kuni 20 minutit. Enne ahju panemist raputasin muffinitele veel pärlsuhkrut. 

See on minu arvates eriti hea retsept, sest ei ole tarvis võid sulatada või oodata, millal see toasoojaks on saanud. Rasvainet lihtsalt polegi vaja.

Onu käest sai kuulda kiidusõnu - "Vähe head vä" ja Kutt näris suuremal osal muffinitest pealmise osa ära, sest seal oli ju krõbisev suhkur :) 
Kaidi arvas jällegi, et liiga vähe rabakat. Aga ma arvan, et talle sattus lihtsalt selline muffin, kus polnud ühtegi rabarberitükki :D Tegelikult oli tal õigus, teinekord olen targem. Aga katsugu ta järgmine kord minu muffineid jupiks nimetada! 

2 kommentaari:

  1. Parimad muffinid. Lapsed, kes eriti rabarberit ei söö, vitsutasid neid kahe suu poolega �� Ka naabrilapsed kutsuti kampa ja kahekordne kogus muffineid kadus minutite jooksul. Väga head.

    VastaKustuta