Mustsõstrajäätis


No ei ole võimalik ilma jäätisekulbita ilusaid jäätisepalle teha. Aga ilma jäätisemasinata on võimalik ilusat jäätist teha küll. Väga lihtne, väga sametine ja magus, väga rammus ja väga rammus ja väga rammus :) Ja kindlasti kondenspiimasõprade lemmik.

Imelik on see, et tavaliselt meil sügavkülmas jäätist ei ole, sest me ei ole erilised jäätisesööjad. Aga nüüd, kui olen kaks korda kodus uue masinaga jäätist teinud, on selline tunne, et ainult sellest toitukski. Täiesti uskumatu. Ja lubamatu :) arvestades seda, et jäätisemasina õnnelikud omanikud kurdavad kiiresti lisanduvate kilode üle.

Praegu oleme maal ja jäätise isu tuli. Eriti peale Ragne blogis nähtud mustsõstra-vaarikajäätise pilti. Pidingi kohe järele proovima. Mustsõstar sobib siia minu arvates eriliselt hästi. Tugeva maitsega ja liiga magusale kondenspiimale hea vastane.

Vaja läheb:

1 purk kondenspiima
4 dl vahukoort
200 g mustsõstraid
50 ml vett
50 g suhkrut

Marjad panin veega potti, keetsin 5 minutit. Lisasin suhkru ja keetsin veel umbes 5 minutit. Tekkinud vahu korjasin ära. Jahutasin segu ja surusin siis läbi sõela. Tulemuseks mõnus siirup. Vahukoore vahustasin tugevamaks vahuks, lisasin edasi vahustades kondenspiima. Valasin saadud segu kaanega suletavasse karpi. Jäätisesegu peale niristasin marjasiirupi ja segasin veidi, et siirup ühtlasemalt jaotuks. Enne maiustamist tuleb jäätist vähemalt 6 tundi sügavkülmas hoida.

Suurem osa siirupist valgus karbipõhja, nii et pealmine osa sai liiga magus ja alumine hapu. Oleks pidanud rohkem segama. Aga kui võtta jäätist nii, et suruda lusikas ülevalt alla karbipõhja, mitte tõmmata vaid pealt, siis saab kokku väga hea.

2 kommentaari:

  1. Omatehtud jäätis..nämmm. Ma hetkel peaaegu, et toitungi igapäev omatehtud jäätisest;)

    VastaKustuta
  2. Tegin samuti selle retsepti järgi, väga maitsev. Mul valgus ka siirup algul põhja. Teise karbitäie aga lasin eelnevalt tahedamaks ja alles siis lisasin siirupi, siis ei vajunud enam põhja.

    VastaKustuta