Õunastruudel


Peale esimest struudlikatsetust tundus, et õige struudli saab ikka õuntest. Ja nii ongi. Sõin ja hakkasin kahtlema, kas ma ikka tegin selle ise :) Nii ehtsa struudli maitsega tuli. Taigen parajalt soolane ja sees magus mahlane täidis. Soojalt maitses kõige paremini ja täiuslikkusest oli puudu vaid vaniljejäätis.

Enne kui küpsetamiseks läks, lugesin kooskokkamise postitusi ja sain muidugi jälle targemaks. Nii et otsustasin taigna teha muna kasutamata. See oli õige otsus. Eelmine taigen kleepus nagu näts näppude külge ja läks ikka väga kaua aega ja kannatust vaja, et see mõnusaks sõtkuda. Seekord seda muret polnud. Katsetasin ka täistera nisujahu ja erinevalt eelmisest korrast, tegin poole tavapärasest taigna kogusest. Täiesti piisav.

Vaja läheb:

150 g täistera nisujahu
0,5 dl sooja vett
25 g õli
soola
1 tl äädikat

Täidis:
500g puhastatud ja tükeldatud õunu
peotäis rosinaid
50 g mandlilaaste
2 tl kaneeli
0,5 dl riivsaia
0,5 dl suhkrut

Jahu segasin soolaga ja lisasin omavahel segatud õli, vee ja äädika. Sõtkusin taigna ja lasin pool tundi soojas kohas seista. Rullisin taigna küpsetuspaberil õhukeseks. Laotasin peale omavahel segatud täidiseained, keerasin küpsetuspaberi abiga rulli ja määrisin pealt sulavõiga. Küpsetasin 180-kraadises ahjus 45 minutit. Küpsetamise käigus määrisin struudlit veel mõned korrad sulavõiga. Jahtunud struudlile raputasin tuhksuhkrut.

Njah, midagi pole teha, sügis trügib tuppa ja pildid pole enam need... valgust on korteris nii vähe. Päike paistab, kui muidugi paistab, ka ainult hommikuti aknast sisse :( Seetõttu jääb sügisel ja talvel kindlasti ka toidupostitusi minu blogis järjest vähemaks. Fotopoed ei raatsi kah raskel ajal oma kraami odavamalt ära anda. Kadekopsid sellised...

0 mõtet:

Postita kommentaar