Virsikumoos


Et talvel meenutada, kui mõnus on suvel turulettide vahel jalutada ja head paremat kokku osta, tegin virsikumoosi. Praegu saab turult nii ilusaid ja küpseid virsikuid... Isegi veidi kahju oli neid potti panna, kuigi külmal talvehommikul on selle üle kindlasti hea meel. Moos sai mõnusalt mahe. Hoidiste raamatust leidsin ühe mooside põhiretsepti ja selle järgi enamvähem toimisingi.

Vaja läheb:

1 kg virsikuid (puhastatud kujul)
600 g suhkrut
2 dl vett
1 sidrun

Pesin virsikud korralikult puhtaks. Koorida ma neid ei viitsinud, aga kivid võtsin ikka välja :) Panin paksupõhjalisse potti vee, sidrunist pressitud mahla ja virsikutükid ning kuumutasin umbes 10 minutit. Siis purustasin virsikud saumiksriga, lisasin suhkru ja keetsin tasasel tulel pool tundi. Vahu riisusin. Valasin moosi kuumadesse purkidesse. Täitsa mõnus moositegu oli.

Kui virsikumoos valmis sai, tuli meelde, et tegelikult oli vaja ju õunamoosi teha. Maalt sai kaasa toodud mingit sorti õunad?, mis ei näinud väga isuäratavad välja ja polnud teab mis magusad ka. Niisiis sai õunamoositegu ka ette võetud. Pilti ma ei teinud, sest see õunamoos näeb purgis täpselt samasugune välja nagu virsikumoos. Sellepärast sai isegi sildid peale kleebitud, et pärast segamini ei ajaks.

Vaja läheb:

1,5 kg õunu
700 g suhkrut
2 dl vett
1 sidrun
2 kaneelikoort

Seekord ma koorimisest ei pääsenud, sest õunad olid parajalt laigulised. Moosi tegin aga täpselt samuti nagu virsiku omagi. Pärast saumikserdamist lisasin potti kaneelikoored ja enne moosi purkidesse valamist urgitsesin need välja. Ja jälle üks hea pannkoogimoos talvel võtta. Onu on meil suur moosisõber :)

0 mõtet:

Postita kommentaar