Mustsõstra-ricottastruudel


Selle kohta, kuidas ja milliste täidistega struudlit teha, leiab kasulikku lugemist Nami-nami foorumist. Ma ei ole kunagi varem struudlit teinud, sest see on tundunud väga keeruline. Eriti taigna imeõhukeseks venitamine ja kokku rullimine. Hoolimata hirmutavatest eelarvamustest, ei valinud ma lihtsamat teed ega kasutanud juba valmis leht- või filotainast, vaid otsustasin struudlitaigna ise teha. Ei olnudki selles midagi keerulist ja kaelamurdvat. Ja taigna rulli keeramine läks ka edukalt. Kuigi ma natuke kahtlen, kas rullisin taigna ikka nii õhukeseks, et läbi selle oleks ajalehte lugeda saanud :)

Vaja läheb:

400 g jahu
2 dl leiget vett
1 muna
1 sl õli
1 tl 10% äädikat
veidi soola

Täidis:
2 muna
250 g ricottat
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
mustsõstraid, nii palju kui meeldib :)

Kloppisin muna lahti, segasin juurde leige vee, soola, õli ja äädika. Segasin vedeliku vähe haaval jahu hulka, sõtkusin ühtlaseks. Tundus, et taigen sai liiga vedel. Lisasin jahu tunde järgi juurde, nii et see enam käte külge ei jäänud. Palju seda jahu lõpuks kokku läks ei teagi, aga kindlasti mitte 300 g nagu aluseks võetud retseptis kirjas. Jätsin taigna pooleks tunniks seisma (mitte külma). Vahustasin munad suhkruga, lisasin ricotta, vanillsuhkru ja segasin ühtlaseks massiks. Taigna asetasin võiga määritud küpsetuspaberile ja rullisin selle nii õhukeseks kui sain. Tegelikult oleks veelgi õhemaks saanud, aga hakkasin kartma :) Määrisin taignale täidise, laotasin peale mustsõstrad ja keerasin küpsetuspaberi abiga rulli. Määrisin pealt sulavõiga. (Mulle tundus, et struudel saab kuidagi liiga suur ja lõikasin rullitud taigna enne täidise lisamist kaheks, nii et sain tegelikult kaks struudlit.) Küpsetasin 200 kraadises ahjus veidi üle 40 minuti, vahepeal mitu korda struudleid sulavõiga määrides. Kuna minu struudlid küpsesid pealt väga kõvaks, arvan et temperatuuriga võiks kokku hoida. Arvan, et 180 kraadi on piisav. Jahtunud struudlitele raputasin peale tuhksuhkrut.

Maitse sai hea, kuigi täidis oleks võinud magusam ja mahlasem olla. Ja ma olen täiesti kindel, et õunad ja rosinad on ikka need kõige õigemad täidise ained. Nii et esimesele struudlile võiks hindeks panna 3-. See kolm miinus on meie peres kõva tegija. Juba ammustest aegadest. Isa nimelt armastab meil asju just selle numbriga hinnata. Ükskõik on siis tegelikult paremini või halvemini :)

0 mõtet:

Postita kommentaar