Võileivatort

Nagu ema-isa sünnipäeval välja hõigati, on meie suguvõsas jõulutraditsiooniks laste tegemine. Tõestuseks see, et august ja september on sünnipäevadest kirju :)

Isa arvas, et tema sünnipäevaks torti ei tahagi, sest see on liiga magus. Parema meelega sööks ta hoopis õunakooki. Aga ma ei jätnud jonni ja tegin talle ikkagi tordi. Soolase. Elu esimese võileivatordi. Toetusin Nami-Namist leitud retseptile. Minu arvates on sealses retseptis täidise kogus liiga suur, sest minul tuli kahekihilise tordi asemel neljakihiline. See muidugi tähendas seda, et pidin käima enne poe sulgemist veel kiiruga röstsaia juurde ostmas.

Vaja läheb:

36 viilu röstleiba või -saia
400 g sinki
200 g toorjuustu
400 g Felixi kurgisalatit
3 dl majoneesi
1 dl hapukoort

Katteks ja kaunistuseks:
2 dl majoneesi
2 dl hapukoort
1,5 tl liha üldmaitseainet
riivitud juustu
mõned kirsstomatid
värsket kurki
100 g õhukesi singiviile
1 punane paprika
hakitud tilli

Segasin toasooja toorjuustu hapukoore ja majoneesiga ning lisasin väikesteks kuubikuteks hakitud singi ja kurgisalati. Lõikasin röstleibadel ja -saiadel (kasutasin mõlemaid) ääred ära ja ladusin 3x3 viilu alusele. Määrisin peale täidist ja ladusin uue kihi leibu. Kellele meeldib mahlasem võileivatort, võiks leibasid vähese puljongiga immutada. Mina ei immutanud, aga lõpptulemus oli minu arvates siiski mahlane. Kui viimane kiht täidist määritud ja leivad peale laotud, jätsin tordi toidukilesse mässitult järgmise päeva õhtuni külma seisma. Kaunistasin vahetult enne lauale panemist. Segasin majoneesi ja hapukoore maitseainega, määrisin tordi peale ja külgedele. Küljed katsin hakitud tilliga. Tordi peale puistasin riivjuustu ja kaunistasin singiviilude, tomatite, kurgi ja hakitud paprikaga.

Täitsa mõnus oli. Isale oleks kindalsti kalaga tort rohkem meeldinud, aga esimeseks katsetuseks ei julgenud seda valida.

0 mõtet:

Postita kommentaar