Kukeseenemuffinid


Ma ei tea, kas ainult mulle tundub nii või ongi nii, et kukeseene maitset kukeseenemuffinites ja -pirukates tunda ei ole. Oma sünnipäevaks tehtud kukeseenepirukas oli peekon see, mis põhilise maitse andis. Nende muffinite puhul oli juustu maitse päris tugev. Seened on küll hamba all tuvastatavad - mõnusad vetruvalt krõmpsud, aga no ei ole seda head kukeseene maitset. Seda, mis tuleb esile siis, kui kukeseeni võis praadida ja vähese soolaga maitsestada. Jahu ja kõik need teised komponendid matavad õrna kukeseene maitse lihtsalt enda alla. Seega hakkasin mõtlema, et kui seda õiget maitset ei ole, siis pole ju mõtet kukeseeni niisama "raisata". Sööks ja naudiks neid otse pannilt. Et kui seenepirukas, siis olgu ikka tuntav seenemaitse.
Retsept raamatust "Muffinid 2". Lisasin vaid veidi basiilikut, sest see pidavat kukeseentega hästi sobima. Ja Nami-Nami uue kooskokkamise teemaga - seenepirukad- sobivad need muffinid ka kokku.

Vaja läheb:

200 g kukeseeni
5 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,5 tl musta pipart
2 muna
2,5 dl piima
1 dl õli
120 g riivjuustu
kuivatatud basiilikut

Praadisin kukeseeni väheses või-õli segus. Maitsestasin õrnalt soolaga. Ühes kausis segasin omavahel kuivained - jahu, kaerahelbed, küpsetuspulbri, soola ja pipra. Teises kausis vahustasin munad, segasin juurde piima ja õli ning seejärel juustu ja seened. Siis segasin juurde jahusegu. Küpsetasin 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Isegi kui seda loodetud kukeseenemaitset tunda ei olnud, olid need ikkagi ühed head soolased muffinid, mis sai kiiresti nahka pistetud.

2 kommentaari: