Pirnikook



Vahepeal sai tehtud väga head pirnikooki. Koduaia pirnidest. Ema külapealt tõi. Kook on magus ja mahlane. Proovisin õuntega ka, aga ei tulnud pooltki nii hea. Retsepti leidsin Sille toidublogist. Lisasin omalt poolt maitseks natuke kardemoni.

Vaja läheb:

120 g võid
3 muna
3,5 dl jahu
1,5 dl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
noaotsaga kardemoni
900 g pirniviile (magusatest küpsetest pirnidest)
2 spl sidrunimahla

Koorisin ja viilutasin pirnid, piserdasin üle sidrunimahlaga. See peaks tagama selle, et pirniviilud tumedaks ei lähe. Läksid ikka :) Segasin jahu küpsetusplbri ja kardemoniga. Kardemoni lisamisega tuleb ettevaatlik olla, see on väga tugeva maitsega. Pigem vähe kui palju. Ja võib selle ka lisamata jätta. Munad vahustasin soola ja suhkruga heledaks vahuks, lisasin siis sulatatud ja jahutatud või ning lõpuks jahusegu. Valasin pool taignast lahtikäiva koogivormi põhja (26 cm), kallasin peale priniviilud. Surusin pirniviile õrnalt taigna sisse ning valasin neile peale ülejäänud taigna. Esialgu tundus, et jätsin liiga vähe tainast pealmise kihi jaoks, sest väga raske oli seda pirnidele ühtlaselt laiali määrida. Päris kaetud  pirniviilud ei saanudki, aga ei juhtunud midagi hullu. Ahjus taigen kerkis ja kook sai ikka ilus ja hea. Küpsetasin 175-kraadises ahjus seni kuni kooki torgatud puutikk kuivaks jäi. Umbes tund aega.

0 mõtet:

Postita kommentaar