Karamelline õunakeeks


Noh ja kuna isa tahtis tegelikult tordi asemel õunakooki, siis tegin tema sünnipäeva puhul lisaks võileivatordile ka õunakeeksi. Retsept õe kingitud raamatust "Kelmikad keeksid". Originaalretsept on küll rabarberiga, aga isa soov on seaduseks :)
Sellest kogusest saab ühe SUURE keeksi. Kui suurt vormi ei ole, siis tasub teha pool kogusest.

Vaja läheb:

200 g võid
5 dl fariinisuhkrut
6 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
veidi soola
4 muna
1 dl purustatud sarapuupähklied
400 g õunatükke
2 sl tärklist
2 spl kaneeli-suhkru segu

Segasin kausis jahu, küpsetuspulbri, soola, vaniljesuhkru ja purustatud pähklid. Teises kausis vahustasin munad fariinisuhkruga ning lisasin sulataud ja jahutatud või. Segasin jahu munavahu hulka. Õunatükid segasin kaneeli-suhkru-tärklisesegus, et need ei vajuks vormi põhja ja segasin taigna hulka. Keeksivormi määrisin võiga ja puistasin üle mandlilaastudega, sest riivsaia polnud ja hirm, et keeks vormist välja ei tule, oli suur :) Küpsetasin 175 kraadises ahjus üle tunni. Kontrollisin keeksi küpsust tikuga. Lasin keeksil vormis umbes 15 minutit jahtuda ja kummutasin siis taldrikule.


See keeks tuli ikka tõsiselt suur, jätkus kohe mitmeks päevaks. Ja õunad hoiavad keeksi mahalsena veel tükk aega pärast küpsetamist.

0 mõtet:

Postita kommentaar