Martsipanivahvlid



Viimasel ajal on kogu aeg hirmus martsipani isu. Haarasin poest ühe kangi kaasa, et midagi eriti lihtsat ja kiiret küpsetada. Korraks mõtlesin pannkookide peale, aga vahvlipanni ostu on ju ka vaja õigustada. Kunagi tundus, et ilma vahvlipannita on võimatu elada :) Säh sulle, praegu on ta ikkagi rohkem riiulis kui kasutuses. Natuke kahtlesin, kas raatsin martsipani üldse vahvlitaigna sisse panna... Alguses panin pool, maitse jäi liiga nõrk. Panin teise poole juurde ja siis oli juba aimatav, millega tegu. Ootasin tegelikult veelgi tugevamat maitset, aga selle saavutasid vahvlid alles järgmisel päeval. Need kaks viimast, mis ma järgmiseks hommikuks pildistamiseks kõrvale panin, olid juba tunduvalt martsipanisemad ja hästi krõbedad.

Vaja läheb:

50g võid
1 spl suhkrut
1 muna
veidi soola
2,5 dl piima
3,5 dl jahu
1 tl vaniljesuhkrut
180 g martsipanimassi (mandli)

Sulatasin ja jahutasin või. Pudistasin martsipanimassi kaussi, lisasin muna, poole piima kogusest ja segasin saumikseriga ühtlaseks. Lisasin ülejäänud piima, sulatatud või, suhkru, soola ja vaniljesuhkru. Segasin ühtlaseks ning lõpuks lisasin jahu. Pintseldasin vahvlipanni õliga, küpsetasin vahvid parajalt pruuniks ja keerasin kuumalt rulli.

3 kommentaari:

  1. MMM, neelud hakkasid käima. Sul veel alles see nö vana vahvlimasin. Peaks ka Viljandis vanaema juurest vana masina üles otsima :)

    VastaKustuta
  2. Oih, kiirustasin kommenteerimisega. Sul hoopis spets pann (Y)

    VastaKustuta
  3. Meil on ka tegelikult Viljandis see vana ja õige vahvlipann olemas, aga kuna juhe on katki, siis tuli uus osta. Kahju, sest vanaga saab suuremaid ja telliskivimustriga vahvleid :)

    VastaKustuta