Seenesai



Väga lihtne ja maitsev küpsetis supi kõrvale... Ka ilma seenteta... näiteks ürtide, seemnete või miks mitte singiga. Maitsevõid või toorjuustu peale ja sobib järgmisel hommikul tee kõrvale ka mõnusasti. Algne retsept, mis on pärit raamatust "Ahjusoojad saiad-leivad", sisaldab tegelikult šampinjone ja lisaks veel 2,5 dl hakitud suvisibulat. Sibulat mul polnud ja šampinjonid asendasin kukeseentega.

Vaja läheb:

2,5 dl nisujahu
2 dl täisteranisujahu
4 tl küpsetuspulbrit (ei saanud aru, miks nii palju, aga panin igaksjuhuks ikka :)
0,5 tl soola
1 pressitud küüslauguküüs
2 spl hakitud peterselli
2,5 dl kukeseeni
1 muna
1,25 dl keefiri
peale puistamiseks linaseemneid

Ajasin pannil õli kuumaks, lisasin pressitud küüslaugu ja kuumutasin minuti jagu. Lisasin seened (olid juba varem võiga läbi praetud) ja peterselli ning jätsin jahtuma. Segasin omavahel jahud, soola ja küpsetuspulbri. Kloppisin muna lahti, segasin keefiriga ning lisasin seentele. Kallasin segu jahu hulka ja segasin ühtlaseks. Panin taigna küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja vormisin jahuste kätega kettaks. Määrisin pealt piimaga ja puistasin peale linaseemneid. Küpsetasin 175 kraadises ahjus veidi üle 45 minuti.

0 mõtet:

Postita kommentaar