Prints Williami lemmik šokolaadi-küpsisekook




Ma ei ole Briti kuningakoja fänn (: Juhtus lihtsalt nii, et lugesin reede hommikul Postimeest ja leidsin sealt šokolaadi-küpsisekoogi retsepti. See kook on väidetavalt prints Williami lemmik juba lapsepõlvest ja see oli pulmatordi kõrval teine maius, mida külalistele pulmapeol pakuti. Kuna mul oli suurem osa vajalikest ainetest kodus olemas, siis ma ei suutnud leida põhjust, miks ma ei peaks sellisel ilusal reedesel päeval kooki tegema (:

Eks ta tegelikult üks "Kirju koer" ole, mis muud. Lihtne ja maitsev. Seemnete lisamise mõte jääb veidi küsitavaks, sest neid on retseptis nii vähe. Maitset nad ei andnud ja hamba all neid ka tunda polnud. Ju siis aitavad seedimisele kaasa (:

Vaja läheb

500 g võiküpsiseid (nt "Kevadlill")
150 g tükeldatud kuivatatud kirsse
40 g hakitud pähkleid
12 g seesami-, lina-, päevalilleseemneid
90 g võid
300 g kondenspiima (kasutasin suhkruta varianti)
225 g mõru šokolaadi (nt Bitter)

Purustasin suures kausis küpsised (mitte väga peenikeseks). Segasin juurde seemned, pähklid ja kirsid. Panin väikesesse potti kondenspiima, või ja pool šokolaadist ning kuumutasin kuni või ja šokolaad olid sulanud. Valasin segu küpsiste hulka ja segasin korralikult läbi. Vooderdasin koogivormi kilega, valasin koogisegu vormi ja surusin ühtlaseks. Lasin koogil mõned tunnid külmkapis seista. Katsin ja kaunistasin koogi ülejäänud šokolaadiga, mille sulatasin eelnevalt koos killukese või ja tilga koorega (või ja koor pole hädavajalikud). Koogi võib katta ka martsipaniga. Kõige paremini maitses kook järgmisel päeval toasoojana. 


11 kommentaari:

  1. Oi kui isuäratav, kusjuures igasugused küpsisekoogid on minu nõrkuseks;)

    VastaKustuta
  2. Lahe! Lõikasin ka retsepti välja ja ootab tegemist...

    VastaKustuta
  3. kusjuures originaalis ei käigi sinna seemneid, ainult pähklid. Need seemned on nö eesti versioonis.
    Nt sellel lehel on ilmselt originaalilähedasem retsept http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1370364/Prince-William-asks-special-wedding-cake-Rich-Tea-biscuits-dark-chocolate.html

    VastaKustuta
  4. Mõtlesin korra, et otsin "originaali", aga olin mugav, ei viitsinud :)

    VastaKustuta
  5. Oh,otsisingi seda retsepti googelist ja kohe lõi sinu retsept ette.
    Plaan seda emadepäevaks teha.. :)

    VastaKustuta
  6. Küsin veel,et milliseid pähkleid ja milliseid seemneid kasutasid?

    VastaKustuta
  7. Kasutasin pooleks mandleid ja sarapuupähkleid ja seemnesegu kõikidest nendest seemnetest, mis retseptis kirjas. Mul olid kodus kõik eraldi olemas. Aga ütlen ausalt, kui neid üldse panna, siis topelt või isegi rohkem. Mina ei näe neil tegelikult erilist mõtet, järgmisel korral jätaksin lihtsalt panemata.

    VastaKustuta
  8. Aa, ja pähkleid sobiks ka rohkem panna :)

    VastaKustuta
  9. Kui ilusad ja stiilsed küpsetised sul on! Küll on hea, et jôuan laialdasemat tutvust eesti toidublogidega teha. Kahjuks meie väikses peres süüakse vähe magusat ja paljut ei jôua siit blogist ise järgi proovida, aga silmadega söömist on selle vôrra rohkem. Väga ilus blogi!

    VastaKustuta
  10. Suur tänu, Voisula! Olen meelitatud :)

    VastaKustuta