Kookose suudlused




Njah, raamatus on need muffinid tõesti nii peene nime väärilised. Minu omasid võiks pigem "Tutimütsikesteks" kutsuda :)

Õel oli eile sünnipäev. Ta armastab Raffaellosid. Onu vend kinkis mulle jõuludeks raamatu "The Complete Book of Cupcaces, Cheesecaces and Cookies". See raamat on täis imeilusaid ja isuäratavaid küpsetisi ja põnevaid ideid. Raffaello kommidega kaunistatud muffinid jäid mulle kohe silma ja mõtlesin juba siis, et teen neid kindlasti õele sünnipäevaks.

Loomulikult ei näe need raamatus välja nagu tutimütsid. Tegelikut on ühele muffinile ära mahutatud 7 Raffaello kommi. Poolikud kommid ääres ja terved keskel, moodustades püramiidi. Ühesõnaga, küpsetavad nad seal välismaal hiiglaslikke muffineid. Proovisin ühte enda muffinit niimoodi kaunistada, aga tulemuseks kommihunnik, mille all on vist muffin ka. Kui ma edaspidi tahan sellest raamatust muffineid katsetada, pean kiiremas korras endale muretsema muffinipanni, mille üks pesa mahutab 180 ml. Selleks tuleb tõenäoliselt kuhugi kaugemale poodi sõita :)

Kuigi välimuses ei suutnud ma soovitud tulemust saavutada, ei pidanud maitses pettuma. Ja mis kõige tähtsam, õele meeldisid.

Vaja läheb:

125 g võid
80 g valget šokolaadi
220 g suhkrut
125 ml piima
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
2 spl kookoselikööri
1 muna

Kreem:
60 ml vahukoort
185 g valget šokolaadi
2 spl kookoselikööri

Kaunistamiseks:
Raffaello komme 
kookoshelbeid

Panin väikesesse potti tükeldatud või, šokolaadi, suhkru ja piima ning kuumutasin madalal temperatuuril kuni tekkis ühtlane kreemjas segu. Tõstsin 15 minutiks jahtuma. Segasin omavahel jahu, küpsetuspulbri ja soola. Kloppisin jahtunud või-šokolaadi-piima segule hulka muna ja likööri ning segasin juurde jahu. Küpsetasin muffineid 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit. 

Kreemi jaoks kuumutasin koore keemiseni, tõstsin poti tulelt ja lisasin šokolaadi. Segasin kuni šokolaad sulas. Segasin juurde likööri. Tõstsin 30 minutiks jahtuma. Vahustasin jahtunud kreemi miksriga kohevamaks. Tõstsin kreemi liiga vara muffinitele, see voolas maha. Tuleks olla kannatlik ja oodata, millal kreem muutub tahkemaks. Siis on hea kaunistuseks Raffaello komme muffinitele "liimida" ja ei pea eraldi kausikesega järele jäänud kreemi muffinite kõrvale serveerima. 


8 kommentaari:

  1. Kas onu vend ei ole onu?:D

    VastaKustuta
  2. Kutile on Onu vend kohe kindlasti onu, aga minule on ta Onu vend :D

    VastaKustuta
  3. Minu meelest nii vahvad tutimütsid! :)

    VastaKustuta
  4. Olen nõus, väga ilusad muffinid ja isuäratav pilt!

    VastaKustuta
  5. Huvitav, kui piim asendada kookosepiimaga, kas see ka annab piisavalt kookosemaitset ja ei pea kookoselikööri panema?

    VastaKustuta
  6. Anonüümne - tänan! Mul küll kookospiimaga küpsetamise kogemus puudub, aga tundub täitsa loogiline, et annab maitset :) Usun, et tasub proovida!

    VastaKustuta