Šokolaadi-toorjuustukook



Vahepeal lubasin endale, et teen küpsetamises ja blogimises pausi, et keskenduda asjadele, mida ei ole enam võimalik edasi lükata, aga... algus on alati raske :) Ja mul oli juba ammu üks pildita retsept Namist välja valitud. Võib-olla siis peale seda kooki hakkan asjalikuks. Võib-olla.

Vaja läheb:
50 g kooritud mandleid
2 dl jahu
1 dl suhkrut
50 g võid
1 muna

Kate:
200 g maitsestamata toorjuustu
3 muna
1,5 dl sukrut
2 dl vahukoort
0,5 dl kakaopulbrit
2-3 spl pähklilikööri (kohvilikööri, rummi vms)
kaunistamiseks tumedat šokolaadi

Koorisin ja jahvatasin mandlid. Õigemini purustasin saumiksriga peeneks. Lisasin jahu, suhkru, sulatatud või ja muna ning segasin ühtlaseks. Vooderdasin koogivõrmi (24 cm) küpsetuspaberiga, määrisin paberi võiga ja surusin taigna ühtlaselt koogivormi põhja ja äärtele.
Valmistasin katte. Segasin toorjuustu vahustamata koorega. Vahustasin munad suhkruga, sõelusin hulka kakaopulbri ja segasin ühtlaseks. Lisasin munavahu toorjuustu-vahukooresegule. Maitsestasin pähklilikööriga. Kallasin täidise põhjale ja küpsetasin kooki 175-kraadises ahjus 45 minutit. Lasin koogil järgmise päevani jahedas seista. Kaunistasin sulatatud tumeda šokolaadiga. 

Kook pälvis sööjatelt kiidusõnu. Isegi pärast seda, kui ma avaldasin arvamust, et põhi on kuidagi liiga paks ja tume šokolaad kakao asemel annaks parema tulemuse. 


0 mõtet:

Postita kommentaar