Kana-virsikupirukas





Olen ikka veel Nami-Nami retseptide katsetamise lainel. Sellest pidi tulema kanapirukas papaiaga, aga... kas papaiakonservi Tartus üldse müüakse? Mulle tundub, et mitte. Nii siis, kanapirukas virsikuga. Mahlane ja maitsev. Parasjagu vürtsikas. Eriti mõnus koos värske salatiga. 

Vaja läheb:

Põhi:
100 g võid
1 dl täisteranisujahu
3 dl jahu
0,5 tl soola
1,5 dl piima
2 tl kuivpärmi

Kate:
350 g kanafileed
15 cm jupp porrut
0,75- 1 spl karrit
1 tl soola
0,25 tl tšillipulbrit
3 suurt virsikupoolikut (konserveeritud)
2 dl hapukoort
2 muna
2 dl riivitud juustu

Kõigepealt valmistasin põhja jaoks taina. Selleks segasin kõik kuivained omavahel, lisasin toasooja või ja sooja (umbes 40-kraadise) piima. Sõtkusin kõik käega ühtlaseks ja jätsin umbes 20 minutiks kerkima. Taigen tuli vedelamat sorti, nii et esialgsest plaanist seda õhukeseks rullida, ei tulnud midagi välja. Tõstsin taina küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva pirukavormi (26 cm) põhjale. Sõrmedega siludes ja venitades katsin vormi põhja ja ääred. 
Tükeldasin kanafileed ja pruunistasin koos porruga pannil. Maitsestasin soola, karri ja tšilliga. Jahutasin. Katsin pirukapõhja kana- ja virsikutükkidega,  ning valasin peale muna hapukoore segu. Puistasin piruka üle riivjuustuga. Küpsetasin 200-kraadises ahjus 35 või veidi rohkem minutit. 

Retsept nägi ette, et tainast tuleb panna neljandik kõrvale, pirukale kaunistuste tegemiseks. Proovisin, aga loobusin kaunistuste nikerdamisest. Esiteks oli taigen nii pehme, et mingit kaunistuselementi tervena pirukale tõsta oleks olnud võimatu. Teiseks pole ma varem tainast kaunistusi teinud ja pea oli täitsa tühi. Tegin ülejäägist hoopis minikaneelirulle. Samas tundus see neljandiku äravõtmine mõistlik, põhi oleks muidu liiga paks jäänud. 


3 kommentaari:

  1. See võib hea olla! Mulle kana väga meeldib magsate puuviljadega koos!

    VastaKustuta
  2. Mul oli samuti papaiakonservi tarvis, leidsin selle eile Eedeni Konsumist.

    VastaKustuta
  3. Elis - see ongi hea, eriti soojalt!

    Peenrarott - aitäh informatsiooni eest! Käisin läbi Kaubamaja, Rimi, Selveri ja Maxima, siis loobusin. Järgmine kord tean, et tasub ikka kõige kaugematesse poodidesse ka minna :)

    VastaKustuta