Iiri kohvi rull


Nami-Nami seekordse kooskokkamise teemaks on "Kohv köögis". Mitte tassis nagu tavaliselt, vaid  hoopis soolastes roogades, magustoitudes, kookides... Tegin Iiri kohvi rulli. Valmib lihtsalt ja kiiresti. Kakaobiskviit õnnestus seekord erakordselt hästi, kook lausa sulas suus. Maitse on tal selline pidulik, justkui oleks tegu mõne kalli koogiga. Julgen soovitada kõikidele kohvisõpradele. 


Vaja läheb:

3 muna
1,5 dl suhkrut
0,75 dl kartulitärklist
2 spl kakaopulbrit (mõrudat)
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
2 dl vahukoort
4 spl tuhksuhkrut
1 spl lahustuva kohvi pulbrit
1,5 spl viskit

Kõigepealt küpsetasin kakaobiskviidi. Selleks vahustasin munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelusin ja segasin ettevaatlikult munavahu hulka omavahel segatud kakao, küpsetuspulbri ja tärklise. Valasin taina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetasin 220-kraadises ahjus umbes 7-10 minutit. Kummutasin valmis biskviidi tagurpidi lauale, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Tõmbasin ettevaatlikult küpsetuspaberi biskviidi põhjalt. Asetasin põhjale niiske käterätiku, et biskviit jahtudes ei kuivaks. Jahtunud biskviidile pritsisin viskit ja määrisin ühtlaselt peale tuhksuhkru ja kohvipulbriga vahustatud vahukoore. Rull võiks enne serveerimist veidi jahedas seista, aga sobib süüa ka kohe. Kaunistuseks sõelusin peale tuhksuhkrut ja kakaopulbrit. 

7 kommentaari:

  1. Pean vist ka ikka ette võtma. Kui Sinusugune tordimeister seda kiidab, siis peab ikka hea olema.

    PS; Kaare, kas saadaksid mulle oma postiaadressi? Pean Jamie raamatu Sulle ju posti panema!

    VastaKustuta
  2. Sellise magusa suussulava ampsu nimel tasub kindlasti ette võtta. Seda enam, et nii lihtne teha.

    VastaKustuta
  3. See rull oli tõesti eriline: õrn, õhuline ja maitselt hõrk, sulas suus märkamatult nagu loodusest selle kevade lumi... Kahju, et ise nii ei oska...

    VastaKustuta
  4. Aga harjutamine teeb ju meistriks!!!

    VastaKustuta
  5. Tegin jälle seda rulli ja selgub, et kõik lahustuvad kohvid ei lahustugi koheselt koores. Seega tasub valada natuke vahustamata koort väikesesse kaussi või tassi ja lusikaga segades kohvipulber eelnevalt seal lahustada. Siis valada ülejäänud koore hulka ja vahustada.

    Esimene kord kasutasin plekktospsis punase sildiga Nescafed, see oli hea. Nüüd klaaspurgis rohelise sildiga Nescafe Montegot, see kohe üldse ei taha lahustuda külmas koores.

    VastaKustuta
  6. Tead, see oli ikka ropult hea ja patuselt kohvine. Uskumatult maitsev nauding pühapäeva õhtusse!!! Ja ülevaim punkt järjekordsele blogikohvikule.

    VastaKustuta
  7. Aitäh, Ülle!

    Olen seda rulli nüüd nii palju teinud ja katsetanud ja ei tee biskviiti enam ainult tärklisega. Panen jahuga pooleks. Tärklisega jääb suhu selline jahune-tärklisene tunne. Kuigi paljud seda tähelegi ei pane, siis mind see häirib.

    Raadi kohviku rull oli ka tehtud jahu-tärklise seguga!

    VastaKustuta