Biskviitküpsised




Kutt arvas, et oleks hädasti vaja küpsiseid teha. Mul on ainult hea meel, kui keegi teeb ettepaneku midagi küpsetada. Alati valmis :) Lehitsesime koos "Krõbedate küpsiste" raamatut ja valisime välja kõige lihtsamad. 
Kutt tahab alati ise mune või võid vahustada - olgu siis miksri või vispliga. Siis meeldib talle jahu või suhkrut hästi kõrgelt kaussi puistada. Kõige rohkem meeldib talle muidugi kaussi limpsida. Ja selleks ei oota ta kuni kauss tühjaks saab. Niimoodi kahekesi me tavaliselt küpsetamegi. 

Vaja läheb:

4 muna
200 g suhkrut
275 g jahu
1 tl kaneeli
1-2 tl sidrunimahla

Vahustasin munad suhkruga hästi kohevaks (vähemalt 5 minutit). Sõelusin jahu munavahu hulka ja segasin ettevaatlikult läbi. Maitsestasin kaneeli ja sidrunimahlaga. Pritsisin läbi tordipritsi väikesed kuhjakesed küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpsetasin 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Küpsiseid võib niisama krõbistada või ühendada omavahel paksema moosi, kreemi või šokolaadiga. Mina panin küpsiste vahele maasika- ja mustikamoosi. Šokolaadiga on kindlasti imehead.


2 kommentaari:

  1. Väga head küpsised!!
    Olen neid juba kaks korda teinud ja pere on ainult kiitnud! Aga. Mul tuli tainas nii kohutavalt paks, et tordiprits läks katki. Seda õnneks ainult esimesel korral :) Ma ei ole kindel, kas ma tegin midagi valesti, või mitte, aga järgmisel korral peaksin vist veidi vähem jahu lisama.

    VastaKustuta
  2. Biskviittainas on iseenesest nii pehme, et tordiprits peaks küll terveks jääma :)

    Aga tõenäoliselt on asi jahus! Jahud on väga erinevad! Mul on endalgi juhtunud, et täpselt retsepti järgides jääb tainas liiga vedel või tuleb hoopis liiga paks.

    Jahu võib esialgu vähem panna (nt kolmveerand kogusest), juurde saab alati lisada!

    VastaKustuta