Valge šokolaaditort mustikatega




Jõudsin sõbranna sünnipäevale poolteist kuud hiljem. Aga ma arvan, et ta andis mulle selle hilinemise nüüd lõplikult andeks, sest peale sellise tordi söömist ei saa keegi enam kurb või pahane olla :) Tõeliselt maitsev tort, mis maitseb veelgi paremini, kui kasutada värskeid mustikaid või maasikaid. Algne retsept pärit siit. Kogus on mõeldud 26 cm läbimõõduga vormi jaoks. Mina tegin väikese 18 cm läbimõõduga tordi ja sain lisaks veel viis muffinivormis tehtud minitorti.

Vaja läheb:

Põhi:
175 g kaeraküpsiseid
75 g võid

Kate:
200 g valget šokolaadi
300 g kohupiimapastat
200 ml vahukoort
1 spl suhkrut
värskeid või külmutatud mustikaid (või värskeid maasikaid)

Põhja jaoks purustasin küpsised pudrunuiaga ja segasin küpsisepuru sulatatud võiga. Vooderdasin lähtikäiva koogivormi põhja ja servad küpsetuspaberiga ja surusin saadud segu ühtlaselt vormi põhja. Panin põhja kreemi valmistamise ajaks külmkappi. Sulatasin vesivannil šokolaadi, lasin sellel veidi jahtuda ja segasin kohupiimapastaga. Vahustasin koore suhkruga ja segasin kohupiima-šokolaadisegu hulka. Kallasin tordipõhjale sulanud ja nõrutatud mustikad ning valasin peale kreemi. Hoidsin torti üleöö külmas. Kaunistasin tumeda šokolaadiga.

5 kommentaari:

  1. Tegin jõulude ajal seda torti piparkoogipõhja ja pohladega ja tõesti on hea tort! Sellise magusa ampsu eest peaks kõik patud andeks saama :)

    VastaKustuta
  2. kas sa kasutad kaunistamiseks mingit pritsi või kuidas sa nii kena tulemuse shokolaadiga saavutad. mina ajan tavaliselt sulashoksi kilekotti ja üritan siis joonistada, aga no nii peent kirja teha ei õnnestu. mõtlen siin, et mul oleks vist seda tordipritsi vaja..

    VastaKustuta
  3. Mina teen ka kilekoti otsa augu ja siis muudkui joonistan :) Lillede puhul joonistasin küpsetuspaberile pliiatsiga piirjooned ette, aga nime kirjutasin niisama. Kirjutasin ikka mitu nime ja siis valisin ilusama välja (:

    Tordiprits on mul olemas, aga nii peenikest otsa kahjuks pole, et selliseid peeneid vigureid teha. Selleks vist mingi spets prits, mida mina veel pole poes kohanud või osanud otsida.

    VastaKustuta
  4. Kas nimede kirjutasid küpsetuspaberile ja siis sügavkülma? või tavalisse külma?

    Ise täna märkasin Tallinna Kaubamajas pritsiotsikuid, mis olid ikka suhteliselt peenikese tulemuse jaoks vist mõeldud. Kui järgi proovin, siis võin teada anda ;)

    VastaKustuta
  5. Reili - kui mul aega on, siis ma šokolaadikaunistusi külma ei pane, sest pärast välja võttes hakkavad need higistama.

    Pritsin küpsetuspaberile ja lasen toatemperatuuril öö otsa hanguda. Piisab ka lühemast ajast, tuleb lihtsalt kontrollida, millal piisavalt tugevad on, et tordile transportida. Kaunistan alati vahetult enne serveerimist.

    Tänaseks olen isegi mõned kohad leidnud, kus peenikeste otstega pritse saab - nt Kiika Kööki ja Suhkrukunsti veebipood, aga pole veel ostmiseni jõudnud. Nii et anna teada jah, kuidas pritsiga õnnestub!

    VastaKustuta