Peedimuffinid sinihallitusjuustuga


Peedi sinihallitusjuustu kooslust pole ma varem proovinud. Põnev. Retsept pärit Nami-Namist. Sattusin veidi segadusse kommentaare lugedes ja otsustasin soola lisada. Vale otsus. Sinihallitusjuust andis juba paraja soolasuse. Eks neid juuste on erineva soolasusega. Kui kanamuffinid olid hästi toitvad ja neid oli hea niisama süüa, siis peedimuffinid sobiks näiteks mõne püreesupi kõrvale.

5 dl jahu
2,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl kuivatatud basiilikut
100-150 g sinihallitusjuustu
2-3 väiksemat keedupeeti 
2 dl rõõska koort
3 muna
3 spl õli
peotäis peterselli

Segasin omavahel kõik kuivained, lisasin riivitud peedi ja murendatud sinihallitusjuustu. Kloppisin lahti munad, lisasin koore ja õli ning segasin kuivainetega kokku. Küpsetasin 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.

4 kommentaari:

  1. Oi-oi, see on küll vist üks väärt kraam :)

    VastaKustuta
  2. oi kui isuäratav muffini pilt...

    VastaKustuta
  3. oh tegin neid, imemaitsvad tulid ning sobisid hästi kõrvitsa-ingveri supi kõrvale. õli asemel kasutasin muffinites võid. mul on tunne, et võiga tulevad muffinig kuidagi pehmemad ja õliga kuivad. aga võibolla see seos pole selline ning minu küpsetamisoskus lihtsalt veab mõnikord alt

    VastaKustuta
  4. Muidugi on või alati parem, kuigi paljudes soolaste muffinite retseptides on just õli kirjas. Mulle seekord sobis, sest või oli just otsa saanud ;)

    VastaKustuta