KÕRVITSAKUKLID



Maitse tainast! Maitse tainast! Maitse tainast! Mul juhtub just pärmitainaga nii, et maitsen valmis saiu ja avastan - ups, täiesti magedad! Seda on ikka päris mitu korda juhtunud. Varsti ei saa enam kahe käe sõrmedelgi üles lugeda :P Ja ikka on veel vähe, et oma tobedast veast õpiksin. 
Võib-olla on asi hoopis pärmitainas. Pabistan alati liiga palju, kui pärmitaina tegemise ette võtan. Üldse ei ole kaugel need ajad, kui ahjust kivikõvad saiad välja võtsin. Nüüd ma muidugi tean, et jahuga ei maksa liialdada, aga kerge ärevus on ikka hinges ja siis ununebki... No ja ega alati saa retsepti ka usaldada, et paned ettenähtud soolakoguse ära ja siis usud, et ongi hea. MAITSTA TULEB! Ja ikka alguses, sest valmissõtkutud tainale soola lisades ei segune see enam ühtlaselt.

Loomulikult juhtus mul nende imeilusate kollaste kõrvitsakuklitega ka nii, et need tulid täiesti magedad (: Kõik muu aga kukkus hästi välja - tainas kerkis ilusasti, kuklid küpsesid ühtlaselt ja olid veel järgmiselgi päeval mõnusalt pehmed. Teeksin neid iga kell uuesti! 


Kõrvitsakuklid

2 dl kõrvitsapüreed (ahjus röstitud kõrvitsast)
1,5 sl vedelat mett või siirupit
0,5 dl õli
400-450 g nisujahu
1 tl soola
1 pakk kuivpärmi (11 g)
100 g riivitud juustu
määrimiseks muna
pealepuistamiseks kõrvitsaseemneid

Segasin kuivpärmi jahuga. Teises kausis segasin käesooja kõrvitsapüree soola, mee ja õliga. Valasin vedeliku kuivainete hulka ja segasin ühtlaseks tainaks. Sõtkusin kuni tainas muutus läikivaks ja tuli kausi küljest lahti. Katsin kausi toidukilega ja panin 40-kraadisesse ahju kerkima. Kui tainas oli kerkinud kahekordseks, vajutasin selle kergelt alla ja sõtkusin sisse riivitud juustu. Vormisin taina kukliteks. Lasin kuklitel rätiku all pool tundi kerkida, seejrel määrisin need lähtiklopitud munaga ja raputasin peale seemned. Küpsetasin 210-kraadises ahjus 10-15 minutit. 

Algretsept Tuuli blogist.



7 kommentaari:

  1. Neid ma pean tegema! Nii ilusat värvi.

    VastaKustuta
  2. Need on nunnut värvi jah. Ma kasutasin tumeoranži viljalihaga kõrvitsat!

    VastaKustuta
  3. Aaahh, milline kaunis värv! Huvitav, et kollane värv tundub täiesti vastupandamatult isuäratav isegi läbi arvutiekraani :)

    VastaKustuta
  4. Retseptis pole kahjuks vedelikukogust antud. Palju tuleb vedelikku võtta ja kas teha vee või piimaga?

    VastaKustuta
  5. Vedeliku all on mõeldud kõrvitsapüree, õli ja vedela mee segu. Mõni kõrvitsasort jääb röstides veel eriti mahlane, nii et lisaks mingit vedelikku pole vaja kindlasti lisada.

    VastaKustuta
  6. Tegin ka neid täna selle retsepti järgi, ainult 1/3 nisujahust asendasin speltajahuga. Väga väga head tulid, mõnusalt kohevad ja maitselt nagu tavalised kuklid ��

    VastaKustuta