Traktoriga tort



Kutil oli eile sünnipäev. Juba neljane! Ta on suur masinate fänn - autod, muruniidukid, kopad, traktorid - ja kõva töömees on ta ka. Ta unistab maal elamisest (: Kui mõni aeg tagasi küsisin, millist torti ta sünnipäevaks tahab, tuli vastus väga kiiresti - traktoriga! 


Tort koosneb kolmest kakaobiskviidi kihist, kirsimoosist ja kohupiima-vahukoorekreemist. Kaunistatud trühvlipuru, küpsisepuru ja martsipanist voolitud juurviljadega. Martsipani värvisin spinatipulbri, peedipulbri, safrani ja söetablettidega. Aitäh Aniitramile, kes veel hilistel õhtutundidelgi mu kõnedele vastas ja nõu andis, kuidas need porgandid ilusaks oranžiks saada (:


Traktori jaoks küpsetasin ümmarguses vormis keeksi ja lõikasin vajalikud jupid keeksist välja. Täiesti umbropsu (: Õnneks sai tulemus täitsa tõepärane. Kõik traktori osad on kaetud õhukese kihi võikreemi ja martsipaniga.


Koos biskviitide küpsetamisega kulus tordi tegemiseks 10 tundi. Mõistlik on martsipani värvimine ja voolimine eelmisel päeval ette võtta, aga kes siis jaanipäeval köögis viitsib möllata (: Hea oli, et keeksigi varem valmis viitsisin küpsetada, muidu oleks poole ööni torti kokku pannud.

Kaunistamise idee leidsin guugeldades.

11 kommentaari:

  1. No nii ilus tort tuli ju! :) Ja ma olin selles muide täiesti kindel, et teed taaskord tordi, mis kõiki ahhetama paneb. Imeilus! :)

    VastaKustuta
  2. Väga vinge stooriga tort, Koopatibi, ja suurepärane teostus. Ma kujutan ette kui leilis Kutt sellest olla võis :)

    VastaKustuta
  3. No tõsine meistriteos! Tundub, et on kõvasti vaeva nähtud:) Ja idee on tõesti lahe, tort nagu väike aiamaa:)

    VastaKustuta
  4. Oeh, kui ilus tort. Küll mõnel lapsel alles veab. Vaevan ka just pead Lilli 1. sünnipäevatordi tegemise üle. Ei ole kerge.

    VastaKustuta
  5. Väga vahva tort! Lastele on torte tore teha. Ja see metsamaasikapostaus oli nii ilus! Milline maasikasaak!

    VastaKustuta
  6. Aitäh!

    Lastele on tõesti tore torte teha, kuigi mõtete kogumine ja ettevalmistused nõuavad omajagu aega. Aga mulle meeldib! Peaks lapsi juurde muretsema, saaks rohkem torte teha :D

    Tordi juures osutusid kõige ihaldusväärsemateks traktori rattad. Aga nendega sai maiustada vaid valitud seltskond pärast pidu :)

    VastaKustuta
  7. Wow! Real masterpiece indeed!! :) SUPER!

    VastaKustuta
  8. Nummi, eriti meeldivad need pisikesed köögiviljad, lihtsalt maailma armsaimad pontsud! :)

    VastaKustuta