Kõrvitsakõrsikud



Kes see hull varasuvel kõrvitsat sööb? Eks ikka see hull, kes sügisel põllult kaheksa kõrvitsat korjab ja pika talve jooksul neid ära süüa ei jõua (: Aga nüüd on küll kõik! Viimane karbitäis sügavkülmutatud püreed leidis tee kõrsikute sisse. Idee pärineb ühest ukrainakeelsest blogist, mida ma keeleoskamatuse tõttu enam interneti avarustest tuvastada ei suuda (: 


Kõrvits muudab kõrsikud ilusaks kollaseks. Ka kõrvitsa maitset on õrnalt tunda, aga tunnevad need, kes varem kõrvitsatoite söönud. Krõbedad kõrsikud sobivad ideaalselt suppide kõrvale, aga ka niisama näksimiseks. 


Kõrvitsakõrsikud

500 g jahu
12 g presspärmi
150 g kõrvitsapüreed
50 g oliiviõli
170 g käesooja vett
1 tl mett
2 tl soola
(võib lisada meelepäraseid maitseaineid)
seesamiseemneid
mooniseemneid

Segasin jahu soolaga. Lahustasin 70 g vees pärmi ja mee. Lisasin jahule ja segasin veidi. Lisasin ülejäänud vee, kõrvitsapüree ja oliiviõli. Sõtkusin kuni taigen muutus elastseks ja ei jäänud enam kausi/käte külge kinni. Vajadusel võib lisada veidi jahu. Katsin kausi toidukilega ja jätsin sooja kohta 1,5 tunniks kerkima. Sõtkusin kerkinud taigna jahusel laual kergelt läbi ja jaotasin võrdseteks väikesteks tükkideks (u 30 g tk). Puistasin lauanurgale seesamiseemneid ja mooniseemneid (eraldi). Veeretasin taignatükikestest pikad pulgad (ahjuplaadi pikkused) ja seejärel veeretasin pulgad seemnete seest läbi. Tõstsin küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpsetasin 200-kraadises ahjus kuldseks (15-20 minutit). Enne serveerimist lasin kõrsikutel täielikult jahtuda. Nii muutusid need mõnusalt krõbedaks.


6 kommentaari:

  1. Appi, kui lahe idee. Pildid on ka hästi ilusad. Nüüd oleks ainult kõrvitsat vaja, et see ise ka ära proovida

    VastaKustuta
  2. Aitäh, kindlasti tasub proovida!

    VastaKustuta
  3. kõrvitsakõrsikud kevadel on minu arust väga lahe! midagi raamidest väljas ja teistest eristuvat:) pealegi, headel asjadel on alati hooaeg;-)

    VastaKustuta
  4. Tõesti on head kõrsikud! Tegin ja proovisin ja sain teisteltki kiita! Tänud!w

    VastaKustuta