ŠOKOLAADISED MAASIKAD



Natuke veel kannatust ja siis saab maasikatest kõhu punni süüa (: Niisama isu täis süüa on väga hea mõte, aga kindlasti tasub mõned maasikad enne suhupistmist sulatatud šokolaadi sisse kasta. Maitseb imeliselt! 
Kihvt idee on maasikad grilltiku otsa torgata (mitmest välismaisest blogist silma jäänud) ja lisaks šokolaadile kaunistada hakitud pähklite, kookoshelveste, mandlilaastude, seemnete, küpsise- või kommipuruga - mis aga maitseb ja tuju heaks teeb. Sellised nägusad maasikad sobivad väga hästi suvistele aiapidudele magusaks suupisteks. Või miks mitte valmistada neid koos külalistega magustoiduks?


Ega siin väga täpset retsepti olegi, aga kindlasti mõned asjad, millele tasub tähelepanu pöörata. 
  • Kui glasuurimiseks mõeldud šokolaadi pole käepärast, võib tavalisele sulatatud šokolaadile lisada natuke toiduõli. Mida vedelam šokolaad, seda ilusam tulemus jääb. Samas tuleb õli lisamisega ettevaatlik olla - kui seda liiga palju panna, ei hangu šokolaad maasika peal ära. 
  • Mida rohkem šokolaadi, seda parem on maasikaid katta. Iseenesest ei kulu šokolaadi palju, aga ilus ühtlane tulemus jääb, kui maasika saab otse šokolaadi sisse kasta ja ei pea marja mööda kausi ääri keerutama. Mida väiksem ja sügavam kauss, seda parem. Kui šokolaadi üle jääb, saab seda teinekord uuesti sulatada ja kasutada.
  • Maasikad tasub enne šokolaadi sisse kastmist grilltiku otsa lükata. Hiljem on seda väga ebamugav teha.  
  • Kui maasikas on šokolaadi sisse kastetud, tuleks lasta liigsel šokolaadil maha valguda. Selleks võib tikku sõrmede vahel ettevaatlikult keerutada ja lasta šokolaadil tagasi kaussi tilkuda (tikku horisontaalselt kausi kohal hoides). Võib ka õrnalt sõrmega vastu tikku koputada ja alles siis maasikas püstisesse asendisse tõsta.
  • Pähkli- või muu puru tuleks peale puistada kohe pärast maasika katmist šokolaadiga, et see paremini kinnituks. 
  • Pähkli-, küpsise- või kommipuru võiks olla pigem peenem, sest suured tükid kipuvad šokolaadi pealt maha valguma.
  • Serveerimiseks võib maasikatikud panna suhkruga täidetud nõusse või lihtsalt kandikule.

Šokolaadised maasikad

värskeid maasikaid
glasuurimiseks mõeldud valget ja tumedat šokolaadi (nt Odensee tooted)
meelepäraseid lisandeid - hakitud pähkleid, kookoshelbeid, küpsise- või kommipuru, seemneid
grilltikke

Pesin maasikad ja kuivatasin need korralikult köögipaberiga (kui on ilusad puhtad marjad, siis pole  vaja pesta!). Lükkasin marjad grilltikkude otsa - katsusin tiku otsa enam-vähem maasika keskele lükata, mitte päris lõppu välja. Sulatasin šokolaadi ning kastsin maasikad grilltikust kinni hoides šokolaadi sisse. Maasikad võib katta üleni, mina jätsin veidi punast marja ka näha. Lasin liigsel šokolaadil maha valguda ja kaunistasin kookoshelveste, pähklipuru ja sulatatud šokolaadiga. Torkasin valmis tikud suhkruga täidetud joogiklaasi. Hoidsin maasikaid serveerimiseni jahedas.



9 kommentaari:

  1. Pliis tee mulle lõpetamiseks neid, kui Sinu kink mulle, muud ma ei taha, appii

    VastaKustuta
  2. Kui Viljandi turult laupäeval maasikaid saab, siis teen :P

    VastaKustuta
  3. Ei saa kohe kiitmata jätta, need šokolaadi-maasikad on imeilusad. Peab neid külalistele pakkumiseks tegema. Aitäh, et tuletasid midagi nii ilusat ja lihtsat meelde :)

    VastaKustuta
  4. Nummimeeter sodiks! :) Kui meil esimesed maasikad tulema hakkavad, loodan, et suudan mõned sellise lahenduse jaoks ka alles ikka jätta, super nunnud!

    VastaKustuta
  5. No tõesti armsad, Koopatibi, mina proovin kindlasti! Senini olen lihtsalt šokolaadi sisse kastnud, aga nüüd katsetan kunstilisemalt ka :)

    VastaKustuta
  6. Jessas, Koopatibi! Lugesin su pealkirja ikka mitu korda, enne kui viitsin postitust avada. Mõte oli miskit sellist, et nojah, jälle üks tibi on avastanud šokolaadi ja maasikad, kaua võib!
    Aga söön oma sõnu ja võtan mütsi su ees maha - üleolevuseks pole põhjust, maasikad on vapustavalt ilusad ja ma oleks esimene, kes tükki kolm korraga suhu topiks, kui laua ligi saaks. Näedsa siis, kui palju loeb teostus!

    VastaKustuta
  7. Aitäh teile, lähen nüüd punastan teises toas natuke :D

    VastaKustuta