Maapealne paradiis ehk seitse liitrit metsmaasikaid


Jaanipäevaks kõrgeks kasvab rohi,
rinnust saadik kiigub kastehein...

... sellepärast me traktorile hääled sisse ajasimegi, et üle lopsaka aasa raisemikku maasikale pääseda. Hein, ma ütleks pigem lilled, olid tõesti rinnuni.





Raiesmikus ootas meid maapealne paradiis. Maapind punetas ja lõhnas magusalt. Selleks, et edasi liikuda, tuli teerada sisse korjata. Nii kaugele kui silm ulatus, vaatasid vastu suured tumepunased metsmaasikad ja karjusid läbisegi - Korja mind! Ei, hoopis mind! Mind! Mind! Mind ka! Ja me korjasime ahnelt neid kõiki.



Mõni meist käis sel päeval kolm korda paradiisis ja oleks neljandatki korda läinud, kui päike poleks loojunud. Oli imeline päev imelisel aasal ja veel imelisemas raiesmikus. Oleme nõgestest kõrvetatud ja parmudest puretud, aga rohkem kui õnnelikud, sest tõime koju seitse liitrit metsmaasikaid. Ja tundub, et see kõik on alles algus...



Panime hakkama maasikalikööri, tegime toormoosi, keedist ja sõime maasikasuppi. 
Oh seda ilusat Eesti suve! 



9 kommentaari:

  1. Fantastiline! Kui ma poleks eelmisel nädalavahetusel Põlvamaal samasugust pilti näinud, siis ei usuks :)
    Pildid väga ilusad, nagu alati. Eestimaa suvi on ikka tõesti uskumatu.

    VastaKustuta
  2. Uskumatu, tahaks ka sellist paradiisi :) Meil metsmaasikad alles õitsevad, aga sellisest maasikaväljast pole ma eluski kuulnud ega näinud...

    VastaKustuta
  3. Et siis nagu... päriselt või? Uskumatult ilus!

    VastaKustuta
  4. Ahhh! Ohhh! Paradiisi pääsevad vaid valitud:)

    VastaKustuta
  5. Oiiii, selline jutt teeb küll kohe väga kadedaks! :) Olen alati unistanud sellisest kaunist vaasitäiesti metsmaasikatest, nagu Sul 7ndal pildil, aga minu vanavanemate maakodu lähedal on neid alati nii vähe, et kõik marjad rändavad otse suhu.

    VastaKustuta
  6. põhjarannikul kükitajad saavad ainult pilte vaadates vesistada.Meil veel pole :(

    VastaKustuta
  7. OMG! See maasikamöll on küll uskumatu. Luusisin oma maasikarajad ka kohe selle peale läbi. Põhjarannik varub veel kannatust, aga lootust juba on. Seni keskendun oma aia ja kasvuhoone kuumaasikatele.
    ... seitse liitrit...!!! No ma ei usu!

    VastaKustuta
  8. No jaa, ma ise ka ei usuks, kui poleks poolt sellest kogusest ise korjanud :)

    Ema käis eile uuesti vaatamas, aga naabrid olid ka vahepeal avastanud, et maasikad valmis. Ainult liitrikese sai veel lisa.

    VastaKustuta