Müsli


Ühel päeval sattusin jälle Vikerraadiot kuulama ja seal rääkis üks saatekülaline, kui kasulik on kaer. Et ega seda siis ilmaasjata hobustele anta :) Nagu juba teada, on mul väga kehv mälu ja ma ei suudagi praegu meenutada kaera kõiki häid omadusi ja toimeid. Aga nagu ikka, põhiline jäi ju meelde. See, et kaera tuleb kindlasti süüa :) No ja siis ma mõtlesin ruttu, et millal ma viimati kaeratooteid tarbisin. Müslit pole ammu söönud, vahel harva mõne lusikatäie putru Kuti taldrikust. Ühesõnaga tõdesin, et kaera söömisega on lood kehvad. Ja sinnapaika see asi tookord jäigi. Aga nüüd tuli nii hirmus müsli isu. Või õigemini ei olnud mitte midagi mõnusat hommikuks süüa. Sorisin siis mõnes toidublogis ja Namis... Nüüd pole enam pääsu. Sattusin vaimustusse. Isetehtud müsli on ikka väga väga mõnus, krõbe ja maitsev. Kutt krõbistas alguses niisama, pärsat sõi piimaga. Meie Onuga sõime keefiriga. Ja kohe ongi esimene laar otsas. Saab uusi maitseid proovida.

Vaja läheb:

400 g täistera kaerahelbeid
100 g seemnesegu (päevalille-, seedermänni-, kõrvitsaseemned)
200 g kuivatatud aprikoose
100 g kuivatatud banaanilaaste
5 spl mett
3 spl õli

Segasin õli meega ning siis kaerahelvestega. Segasin juurde seemned. Kallasin segu küpsetuspabriga kaetud plaadile ja küpsetasin 175 kraadises ahjus kuni kaerahelbed muutusid kuldseks. Segu tuleb päris tihti küpsemise käigus segada. Lõpuks segasin sisse aprikoositükid ja banaanilaastud. Jahutasin ja panin õhukindlasse klaaspurki. Sai väga mõnusalt krõbe. Säilivuse pärast pole mõtet muretseda. Säilib väga lühikest aega, kuna on nii maitsev ja süüakse paari päevaga ära :)

Kui nüüd natuke nuriseda, siis veidi häiris päevalilleseemnete maitse. Neid ma enam ei pane. Ja mett panen järgmisel korral rohkem. Paar lusikatäit. Isetehtud müsliga ongi ju see hea asi, et sinna saab panna ohtralt just neid asju, mis endale kõige rohkem maitsevad. Mul läksid meelest veel sarapuupähklid ja datlid, mis tegelikult kapis olemas olid... Kuivatatud ploomid, erinevad pähklid, puuviljatükid. Võimalusi on nii palju.

1 kommentaar:

  1. Oeh, ma ikka loen ja imetlen!! Sinu retseptide kirjeldused on nii kohutavalt ahvatlevad, et...
    ...jätsin statistikatabelid ja andmeanalüüsi kus seda ja teist, panin ahju sooja ning otsin asjad välja: tahaks ka seda mõnusat omatehtud KRÕBEDAT müslit :)

    VastaKustuta