Rabarberi-apelsinimoos

Mäletan, et kunagi tegi ema seda moosi ja see maitses täpselt nagu apelsinimoos. See maitse on mul koguaeg meeles olnud ja lootsin, et minu moos tuleb ka sama maitsev. Ja äratundmisrõõm oligi suur, kui tulikuuma lusika suhu toppisin ja maitset proovisin. Väga mõnus!!! Muidugi mitte tuline lusikas... Retsepti leidsin netis surfates, lõpuks tuli ikka omamoodi.

Vaja läheb:

4 apelsini koor ja viljaliha
1 kg puhastatud rabarberivarsi
750 g suhkrut (kui magusama moosi soov, siis rohkem)

Leotasin kõigepealt apelsine kuumas vees, et koor igasugustest ainetest puhtaks saaks. Apelsinid koorisin kartulikoorijaga, et saada hästi õhukesi kooreribasid. Lõikasin ribad peenikesteks "tikkudeks". Siis koorisin apelsinid lõplikult ja fileerisin. Panin apelsinikoored, viljaliha ja tükeldatud rabarberi potti, keetsin tasasel tulel aegajalt segades kuni rabarber muutus pehmeks. Siis lisasin suhkru ja keetsin veel 20 minutit. 
Ideaalne pannkoogimoos.

2 kommentaari:

  1. Nämmmm... Nii maitsvat kingitust pole mulle vist iial tehtud kui see moos. Lihtsalt ideaalne pannkoogimoos - pere ühine arvamus :) Aitähh Sulle ja too teinekordki :P

    Maiasmokad

    VastaKustuta
  2. Aitäh ja ikka toon teinekordki :)

    VastaKustuta