Maailma lihtsaim šokolaadipirukas


Tahvel šokolaadi ja tükike pärmi-lehttainast. Määrimiseks muna, peale puistamiseks hakitud pähkleid (pole kohustuslikud). Kas on veel lihtsamat šokolaadipirukat olemas? Naistepäev on tulemas. Mehed, kes pole elus küpsetanud, saavad selle pirukaga kohe kindlasti hakkama!

Mina kasutasin 100 grammist šokolaaditahvlit (lahjemat Kalevi Bitterit), peale puistasin sarapuu-pähklipuru. Sattusin selle idee peale Tasty FB lehte sirvides.

MAAILMA LIHTSAIM ŠOKOLAADIPIRUKAS

100 g tumedat šokolaadi
120-150 g pärmi-lehttainast
määrimiseks muna
pealepuistamiseks pool peotäit hakitud pähkleid



Asetasin šokolaaditahvli tainatüki keskele. Lõikasin terava noaga taina sisse lõiked - nii nagu fotodelt näha. Punusin šokolaaditahvli tainasse. Määrisin pealt munaga ja puistasin üle hakitud pähklitega. Küpsetasin eelsoojendatud ahjus 210 kraadi juures u 12 minutit. Ahjude temperatuurid võivad erineda, mistõttu võiks pirukal pärast 10 minutit küpsemist silma peal hoida. Vajadusel varem või hoopis hiljem välja võtta. Parim veidi jahtunult!


Kasutama peaks kindlasti kvaliteetset šokolaadi! 
Kalevi 56 % kakaosisaldusega Bitter sobib veel hästi ahju panemiseks, aga madalama kakaosisaldusega ja kahtlaselt odavad šokolaadid võivad ahjus hoopis tükiliseks küpseda. Väga tumedad šokolaadid ei pruugi aga oma mõrkja ja hapuka maitse tõttu sööjatele meeldida. Kui sellist šokolaadi siiski kasutada, siis võiks ehk magusust lisada ja pirukale veidi suhkrut peale puistada.

0 mõtet:

Postita kommentaar