KURK KOOGI SISSE



Imelik jah, aga selle koogi sisse käibki kurk. See täitsa tavaline kurk :) Ilusad helerohelised koogikesed maitsevad värskelt ja mündiselt. Kui silmad kinni ja kõrvad lukku panna, siis võib korraks unustada, et väljas on hall ja sajab vihma. See on täiesti suvine amps! Ja kasvuhoones kurki veel jagub. Kasutada sobib nii münti kui piparmünti, aga arvestama peab sellega, et piparmünt on palju kangem kraam. Sellega ei maksa üle pingutada.


KURGI-MÜNDI KOOGIKESED
12 tk

200 g värsket pikka kurki
peotäis mündilehti
1 sl sidrunist pressitud mahla
100 g võid
120 g suhkrut
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Kaunistamiseks
200 ml vahukoort
2-3 tl suhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut
riivitud sidrunikoort
värsket münti

Ära kurki koori! Lõika see pikuti pooleks, eemalda lusikaga seemned ja tükelda. Surista kurk, münt ja sidrunimahl saumikseriga püreeks. Vahusta toasoe või suhkrutega kohevaks ning lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Vahusta kuni tekib ühtlane kreemijas vaht. Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga ning lisa vaheldumisi kurgipüreega muna-võivahule. Jaota tainas pabervormidega täidetud muffinipanni pesadesse ning küpseta 170-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Ära lase koogikestel ahjus liigselt pruunistuda, siis jäävad need ilusad rohelised.

Vahusta koor suhkrutega. Kaunista jahtunud koogid vahukoore, mündi ja riivitud sidrunikoorega.
Retsept ilmus augustis ajakirjas Kodu & Aed



1 kommentaar:

  1. wow ! aitäh need olid super mõnusad ,pehmed mahlased !

    VastaKustuta