AHJUS KÜPSETATUD KOHUPIIMASÕÕRIKUD



Mõne vidinaga on nii, et ennem ei anna rahu, kui ta sul olemas on. Eriti hull sõõrikupanni isu tuli  mul pärast selle video vaatamist. Üliäge sõõrikurull on onul (: 


Aga nagu ikka, kui midagi väga tahad, siis seda lihtsalt ei ole. Kui oled lootuse kaotanud ja otsingud lõpetanud, siis satud juhuslikult peale. Sõõrikuid oleks võinud ju pannitagi teha, nii nagu õige on, aga mulle kohe üldse ei meeldi kuuma õliga mässata. Olgu, tegelikult ei meeldi mulle see, et ma ei oska pärast selle õliga midagi peale hakata. Ahjus küpsetamine tundub lihtsam variant. Tervislikum muidugi ka, kuigi mitte tingimata maitsvam. Ühesõnaga, mul on plaanis katsetada erinevaid retsepte, et leida see üks, millest valmivad kõige paremad ahjus küpsetatud sõõrikud. Hea plaan enne rannahooaega (:


Alustuseks küpsetasin sõõrikud kohupiimapontšikute retsepti järgi (see hea Nami-Nami retsept).
Kõigepealt proovisin 200-kraadises ahjus. Kui pontšikud olid õrnalt pruunid, tegin ukse lahti, et küpsust katsuda. Vajusid momentaalselt alla. Teise pannitäie küpsetasin pöördõhuga 200-kraadises ahjus, ust lahti ei teinud. Küpsesid paremini, kuigi jahtudes vajusid ikkagi pealt lössi. Taigen sai otsa, muidu oleks proovinud veel 210 kraadiga ka. 
Maitsevad hästi, on seest pehmed ja õhulised. Välimuselt ei tulnud nii täiuslikud, kui oleks tahtnud, aga teistpidi pöörates hakkas juba looma (: 

Vot nii lössi vajusid, kuigi ahjus olid väga ilusad

AHJUS KÜPSETATUD KOHUPIIMASÕÕRIKUD

250 g kohupiima
2 muna
4 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
100 g jahu
0,5 tl soodat
killuke võid panni määrimiseks
kaunistamiseks tuhksuhkrut

Segasin kohupiima, munad, suhkru ja soola ühtlaseks. Lisasin soodaga segatud jahu. Määrisin sõõrikupanni pesad võiga ja tõstsin taigna lusikaga pesadesse. Täitsin pesad kolmveerandi ulatuses. Küpsetasin 200-kraadises pöördõhuga ahjus 8 minutit. 



1 kommentaar: