JUUSTUSÕBRA MAASIKAKOOK



Külmutatud maasikakook Merevaigu juustuga, kergelt soolase mekiga. Teed valmis, pistad sügavkülma, unustad ära... Õnneks meenub just siis, kui ootamatud külalised grillvorstid näpus ukse taga seisavad (: Ja pidu võibki alata!

Juustusõbra maasikakook
6-8 tk

400 g Merevaiku
150 g valget šokolaadi
100 ml 35% koort
1 tl vaniljesuhkrut
1 sl suhkrut
maasikaid
Digestive küpsiseid
kaunistamiseks melissi või piparmünti

Sulatasin šokolaadi vesivannil, jätsin jahtuma. Katsin väikesed kohvitassid seest toidukilega. Lõikasin mõned maasikad õhukesteks viiludeks ning ladusin viilud väikeste vahedega kohvitassi külgedele. Vahustasin toasooja Merevaiku 3-4 minutit, lisasin jahtunud sulatatud šokolaadi ja segasin ühtlaseks. Vahustasin koore suhkrutega kergeks vahuks ning lisasin õrnalt segades juustu-šokolaadisegule. Tõstsin kohvitassi põhja kreemi, lisasin mõned maasikatükid, seejärel jälle kreemi ning kõige viimasena tõstsin peale terve küpsise. Panin koogid sügavkülma. Need võiksid seal olla vähemalt 4 tundi. Kummutasin külmunud koogid taldrikule, eemaldasin toidukile ning kaunistasin melissiga. Lasin kookidel enne söömist 10 minutit seista. Pakkusin juurde värskeid maasikaid.



3 kommentaari:

  1. Päris huvitav idee ja retsept. Peaks ka proovima :P

    VastaKustuta
  2. tõesti väga lahe idee, proovin ka järgi. aga üks küsimus - kui koogid sügavast külmast välja võtta ja pikemaks jätta söömist ootama kas nad siis ajapikku sulavad täiesti "laiali"? huvitav oleks sellist asja ka vist zhelatiiniga proovida, et jäävad väikesed tarretunud juustukoogikesed :)ag ajumal teab mis se ezhelatiini kogus siis pekas olema..

    VastaKustuta
  3. Ma ei ole katsetanud kaua koogid toasoojas vastu peavad. Kui nad keskelt ka juba sulavad, siis arvan, et hakkavad vaikselt ikkagi vajuma ja ei pruugi oma kuju hoida. Ise mõtlesingi, et koogid külmalt söömiseks, et kuna on "soe" suvi, siis kook on külm, nagu jäätis :)

    Kindlasti tasub proovida ka külmutamata varianti želatiiniga. Maasikad seal sees on palju maitsvamad, kui külmutatud kujul. Kuna kreem on isegi juba parajalt paks ja valge šokolaad teeb osa tarretamise tööst, siis želatiini tuleks panna võimalikult vähe. Soovitan vaadata pakendil kirjas olevat juhendit ja lähtuda nõrga tarretise tegemiseks mõeldud kogusest. Ma ise ei saa želatiiniga üldse läbi, seepärast väldin selle kasutamist igal võimalikul juhul :P

    VastaKustuta