Jõulumandlikook õunte ja rosinatega



Oli plaan, et jõuluvana toob seekord krõbistamiseks Aeti vürtsikaid jõulumandleid. Esimene katsetus neid teha läks enam-vähem õnneks ja kuna häid lapsi oli palju, otsustasin järgmisel korral kohe suurema koguse teha. Aga nagu kiuste... Ups! Jätsin mandlid liiga kauaks ahju ja need läksid kärssama. Kõik see 800 grammi. Hapuks läksid, väkk. Lootsin, et maitseained peidavad selle kõrbenud mandli maitse ära ja valmistasin neist kõigist ikkagi jõulumandlid. Aga kinkimiseks need minu arvates siiski ei sobinud, sest ma ju teadsin, kuidas need tegelikult maitsema peavad. Nüüd ma siin nuputan, mida nendega peale hakata. Üks kook sai tehtud. Küpsised, tordipõhi, variante õnneks veel on :) Kook tuli väga pehme ja mure, nagu jahvatatud mandlitest või täisterajahust ikka. Ja väga maitsev. Hapudest mandlitest polnud jälgegi.

Vaja läheb:

2 muna
100 g võid
1 dl suhkrut
veidi soola
1 dl jahu
2 dl jahvatatud (jõulu)mandleid
+ 4 spl mandlite küljest maha pudenenud maitseainesegu (1 dl suhkrut võib asendada fariinisuhkruga ja lisada veidi jõuluvürtse, saab sama kokku :)
1 tl küpsetuspulbrit
peotäis suuri rosinaid
4 - 5 hapukat õuna

Vahustasin munad suhkru, soola ja maitseaineseguga. Lisasin jahtunud sulavõi. Seejärel segasin hulka küpsetuspulbri ja jahvatatud mandlitega segatud jahu. Laotasin õunaviilud vormi põhja, puistasin peale rosinad ning seejärel valasin taigna vormi. Küpsetasin 175-kraadises ahjus 40 minutit. Kõige parem oli kook samal päeval, veel veidi soojana.



0 mõtet:

Postita kommentaar