Õuna-kaeramuffinid


Varem oli mul poes käies silmi ainult tavalisele nisujahule. Nüüd on mu südame täielikult võitnud täisteranisujahu ja eile tegin esimese katsetuse kaerajahuga. Need jahud on küll kaks korda kallimad, aga teatud küpsetised tulevad neid kasutades vähemalt kolm korda maitsvamad. No näiteks täisteranisujahust tehtud soolase piruka põhi. See, mis koosneb suuresti ainult võist ja jahust. Ei tundu pooltki nii rasvane ja jääb mõnusalt mure. Muredad ja maitsvad said ka need kaerajahust õunamuffinid. Aluseks võtsin "Muffinite" raamatust ühe retsepti. Tükk aega murdsin pead selle üle, et retseptis polnud kirjas ühtegi muna. Ma olen kooki teinud ilma rasvaineta, aga ilma munata mitte kunagi. Ja ei teinud seegi kord. Nii et algsest retseptist jäid lõpuks järgi vaid suhkru ja jahu kogused.

Vaja läheb:

2 muna
1 dl suhkrut
1 dl fariinisuhkrut
3 dl kaerajahu
75 g võid
1 tl kaneeli
1 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
3 väikest õuna
peotäis suuri rosinaid

Sulatasin või. Segasin omavahel jahu, küpsetuspulbri, kaneeli ja rosinad. Õunad koorisin ja lõikasin pisikesteks kuubikuteks ning segasin jahu sisse. Munad vahustasin suhkrutega ning lisasin jahtunud või. Segasin munavahu jahu ja õunte hulka. Küpsetasin 190 kraadi juures kuni muffinid valmis said, veidi üle poole tunni vist.

0 mõtet:

Postita kommentaar