Astelpajujäätis



Seda jäätist võiks vabalt nimetada vitamiinijäätiseks, sest astelpaju on üks täiuslikumaid taimsete vitamiinide allikaid. Ta on lausa vitamiinide kontsentraat. Nii et kui laps haige, siis marss jäätist sööma :) Astelapjujäätis on mõnusalt värske ja hapuka maitsega. Aluseks võtsin mustikajäätise.

Vaja läheb:

2,5 dl piima
1 tl vaniljesuhkrut
3 munakollast
1 dl suhkrut
1 dl vahukoort
1,5 dl astelpajumarju + 1 spl suhkrut

Kuumutasin piima keemiseni. Vahustasin munakollased suhkruga kohevaks ja valasin vahu pidevalt segades piima hulka. Kuumutasin muna-piimasegu nõrgal kuumusel koguaeg segades umbes 10 minutit, kuni segu paksenes. Jahutasin segu külmaveevannis ja panin ööseks külmkappi. Järgmisel hommikul vahustasin kergelt vahukoore ja mikserdasin sisse saumikseriga purustatud ja 1 spl suhkruga segatud astelpajumarjad. (Igaks juhuks lisasin supilusikatäie suhkrut, sest marjad on ju nii hapud. Oli õige otsus.) Valasin jäätisemasinasse kõigepealt muna-piimasegu ning siis astelpaju-vahukoore ja panin masina keerlema.

Vahepeal proovisin jäätist teha nii, et vahukoort eelnevalt ei vahusta, aga mulle tundub, et vahustades saab sametisema tulemuse. Olen jäätist veel vähe teinud, eks siis edaspidiste katsetuste käigus selgub, millisel viisil valmistatud jäätis see kõige parem on.

0 mõtet:

Postita kommentaar