Mandlitäidisega kakaokook


Sellest pidi tulema hoopis mandlitäidisega kakaorull, aga nihu läks see rulli keeramine. Ei tasu ikka tarka mängida. Mõnikord on kasulik retsepti uskuda. Tundus kuidagi väga hirmutav, et munade vahustamise käigus tuleb neile lisada 2 spl keeva vett. Mis sest munast niimoodi saab? Ei olnud aega uurida ja ei julgenud proovida. Mõtlesin, et teen nii nagu tavalist biskviiti. Aga tulemuseks oli see, et rulli oli seda biskviiti küll võimatu keerata. Suured praod krõbisesid kohe sisse. Samas pole see 2 lusikat teab mis suur kogus, mis ta ikka teinud oleks. Aga ajas segadusse, milleks seda üldse vaja. Kas see on seotud kuidagi kakao lisamisega... Ühesõnaga õppetund missugune. Ära katseta oma sünnipäeval uusi asju, vaid kostita külalisi juba järeleproovitud hõrgutistega ... ja usu trükimusta (aga mitte alati :) ... ja kui kook vajab paar tundi enne serveerimist külmkapis seismist, siis tuleb talle seda võimaldada. Jälle juhtus nii, et aega jäi väheks ja õhtul Tartusse jõudes maitses kook hoopis mahlasemalt ja paremini kui päeval pidulaual.
Panen kirja nii nagu tegin, mitte nii nagu oleks võinud teha :)

Vaja läheb:

3 suurt muna
1,5 dl suhkrut
2 dl jahu
2 spl naturaalset kakaopulbrit
1,5 tl küpsetuspulbrit
apelsinimahla immutamiseks

Täidis:
200g kohupiimapastat
2 spl suhkrut
2 dl vahukoort
3 spl kanget apelsinimahla
200g mandlimassi (martsipani)

Vahustasin munad kohevaks vahuks (siinkohal oleks tulnud vahustamist jätkates lisada 2 spl tulist vett, mida ma ei teinud. Muidu retsept täpselt sama). Sõelusin munavahu peale omavahel segatud jahu, kakao ja küpsetuspulbri ja segasin õrnalt läbi. Küpsetasin 225 kraadises ahjus 7-8 minutit. Kui selgus, et rulli ei saa põhja keerata, lõikasin selle lihtsalt pooleks. Vahukoore vahustasin suhkruga tugevamaks vahuks, segasin kohupiima ja apelsinimahlaga ja määrisin täielikult jahtunud koogipõhjale. Koogipõhja immutasin eelnevalt apelsinimahlaga. Kohupiima peale lõikasin martsipanitükikesed ja kõige peale asetasin teise osa koogipõhjast. Enne söömist võiks kook seista mõned tunnid külmas.

Hoolimata erinevatest ebaõnnestumistest, maitses kook hilisõhtul väga mõnusasti.

2 kommentaari:

  1. Untsu läinud või mitte aga igastahes näeb isuäratav välja!

    Ise rullbiskviiti keeva veega ei tee, küll aga tordipõhjasid - nii jäävad need tunduvalt kohevamad. Rullbiskviidi retsept sama mis seegi, ainukese vahega et lisan taignasse 1 dl jahu ja 1dl kartulijahu. See viimane aitab kaasa taiga elastususele ning võimaldab seda kergemini rulli keerata:)

    VastaKustuta
  2. Korraks mõtlesin isegi kartulijahu peale, aga läks nagu läks :)

    Aitäh kommentaari eest. Just see kohevus jäigi puudu, mis see keev vesi siis andnud oleks. Järgmine kord olen julgem.

    VastaKustuta