Kuningannakook



Sügavkülm on sel aastal vaarikatest ja mustikatest kohe eriti punnis. Ja et ei juhtuks jälle nii nagu tavaliselt (marju jagub veel siis, kui juba värsked peale tulevad), peab neid hoolsalt kasutama hakkama. Kuningannakook on lihtne, mahlane ja marjane. Väga mõnus amps, mis toob kohe suve keelele ja meelele. Olgu veel nii palju öeldud, et "kuningannaseguks" nimetavad soomlased ja rootslased mustika-vaarika kooslust. Äkki norrakad ka? (: 

KUNINGANNAKOOK

Põhi
100 g võid
85 g suhkrut
1 muna
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kate
1 muna
80 g suhkrut (50 g kui marjad on värsked ja magusad)
1 tl vanillisuhkrut
250 g maitsestamata jogurtit
300 g külmutatud vaarikaid ja mustikaid
1 sl maisitärklist

Põhja jaoks vahustasin pehme või suhkruga heledaks. Lisasin vahustamist jätkates muna. Lõpuks segasin hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Tõstsin taina küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (24 cm) ja surusin selle jahuste kätega vormi põhja ja äärtele. 

Segasin marjad maisitärklisega ja laotasin tainale. Valmisatsin katte. Selleks kloppisin muna suhkruga lahti, lisasin vanillisuhkru ja jogurti. Valasin saadud segu marjadele. Küpsetasin 200-kraadises ahjus umbes 35 minutit. 

Retsept Nami-Namist.

0 mõtet:

Postita kommentaar