Põhi:
3 muna
120 g võid
1,5 dl suhkrut
veidi soola
3,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
400 g kohupiima
200 ml vahukoort
vaniljesuhkrut
2-3 dl maasika toormoosi
maitse järgi suhkrut
10 g želatiini
Kaunistamiseks:
100 g tumedat šokolaadi
200 ml vahukoort
Kõigepealt valmistasin põhja. Selleks sulatasin ja jahutasin või. Vahustasin munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks, lisasin sulatatud või ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Küpsetasin kandilises koogivormis, 180-kraadises ahjus, kuni põhi oli pealt kuldpruun ja sellesse torgatud tikk jäi kuivaks.
Täidise jaoks vahustasin koore, lisasin valiljesuhkru, kohupiima ja maasika toormoosi. Kuna täidis jäi vedel ja ma tahtsin paksemat täidisekihti põhjade vahele, lisasin kreemile kuumas vees sulatatud želatiini. Panin põhjad vaheldumisi kreemikihiga kilega vooderdatud vormi. Jätsin tordi ööseks külma. Enne serveerimist katsin tordi vahustatud koorega ja kaunistasin tumedast šokolaadist vormitud atribuutikaga. Tort maitses hästi, nagu kodused maasika-kohupiima tordid ikka.
Oh, kui imekaunis jälle! Eriti meeldib mulle see, kuidas Sa oled seda sobivas keskkonnas fotografeerinud :)
VastaKustutaAitäh! Olin seda torti umbes kaks tundi ringi tassinud, enne kui õigesse kohta sattusin :)
VastaKustutaväga lahe, ma juba kaks päeva muudkui käin ja imetlen
VastaKustuta