"Tükike talvist taluõue"




Vahepeal jõudsin juba otsustada, et oma teist tordiideed ma sellel aastal ellu ei vii. No ja siis jõudsin jälle ümber otsustada, et viin ikka küll. Seda enam, et Pille Nami-Namis julgustas, et mida rohkem, seda uhkem. Siin ta siis on, tükike talvisest taluõuest. Eesti talule iseloomuliku aia ja kooguga kaevuga. Tort on pealt jäiselt vahukoorene, seest maasikahõnguline. Kusjuures maasikad on pärit oma taluõuest. Kujundus isamaaline, sisu lihtsalt kodumaine :) Põhi inspireeritud ühest varasemast pirnikoogist, täidiseks vahukoor-kohupiim-maasika toormoos.


Vaja läheb:

Põhi:
3 muna
120 g võid
1,5 dl suhkrut
veidi soola
3,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
400 g kohupiima
200 ml vahukoort
vaniljesuhkrut
2-3 dl maasika toormoosi
maitse järgi suhkrut
10 g želatiini

Kaunistamiseks:
100 g tumedat šokolaadi
200 ml vahukoort

Kõigepealt valmistasin põhja. Selleks sulatasin ja jahutasin või. Vahustasin munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks, lisasin sulatatud või ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Küpsetasin kandilises koogivormis, 180-kraadises ahjus, kuni põhi oli pealt kuldpruun ja sellesse torgatud tikk jäi kuivaks. 
Täidise jaoks vahustasin koore, lisasin valiljesuhkru, kohupiima ja maasika toormoosi. Kuna täidis jäi vedel ja ma tahtsin paksemat täidisekihti põhjade vahele, lisasin kreemile kuumas vees sulatatud želatiini. Panin põhjad vaheldumisi kreemikihiga kilega vooderdatud vormi. Jätsin tordi ööseks külma. Enne serveerimist katsin tordi vahustatud koorega ja kaunistasin tumedast šokolaadist vormitud  atribuutikaga. Tort maitses hästi, nagu kodused maasika-kohupiima tordid ikka.


3 kommentaari:

  1. Oh, kui imekaunis jälle! Eriti meeldib mulle see, kuidas Sa oled seda sobivas keskkonnas fotografeerinud :)

    VastaKustuta
  2. Aitäh! Olin seda torti umbes kaks tundi ringi tassinud, enne kui õigesse kohta sattusin :)

    VastaKustuta
  3. väga lahe, ma juba kaks päeva muudkui käin ja imetlen

    VastaKustuta