Kirsikook


Redel. Kauss. Nobedad näpud. On aeg sekkuda. Kirsipuu tumepunetab. Mahla, moosi, kompotti, sügavkülma. Mida veel? Kooki muidugi. On üks hea rabarberikook hapukoorekattega. Proovisin seda teha kirssidega. Külmkapist leidsin veel pooliku paki kohupiima, mille ka ära kasutasin.

Vaja läheb:

1 muna
100 g võid
150 g suhkrut
200 g jahu
veidi soola ja küpsetuspulbrit

Kate:
1 muna
75 g suhkrut
vaniljesuhkrut
100 g hapukoort
125 g kohupiima
värskeid kirsse

Toasooja margariini vahustasin suhkruga, lisasin edasi vahustades muna. Soola ja küpsetuspulbri segasin jahuga ja lisasin muna-margariini segule. Jahu kogust tuleb võib-olla veidi timmida. Jahu peab lisama nii palju, et taigen kausi küljest lahti lööb, siis saab seda hästi vormi põhja suruda. Ei jää käte külge kinni. Kate valmis lihtsalt. Segasin kõik ained omavahel kokku. Kirsid puhastasin kividest ja laotasin koogivormi põhja (26 cm) ja äärtele surutud taignale, peale valasin hapukoore-kohupiima segu. Küpsetasin 10 minutit 200 kraadises ahjus, siis keerasin ahju 180 peale ja küpsetasin veel 30-40 minutit.

Mõnusalt mahlane. Magus, aga samas ka hapu.

0 mõtet:

Postita kommentaar