Ananassililled


Mul on hea meel, et saan Nami-Namis retseptide katsetamisel ja artiklite kirjutamisel kaasa lüüa. Nii saavad mõnedki ammused plaanid teoks, mis on laiskuse või ajapuuduse tõttu teostamata jäänud. Nagu näiteks ananassililled. Lihtne ja armas viis tortide, kookide, magustoitude ja kokteilide kaunistamiseks. Kõige parem on teha lilled veidi alaküpsenud ananassist. Ühest ananassist saab umbes 24 lillekest. 

ANANASSILILLED

Kõigepealt koorisin ja puhastasin ananassi terava noaga "silmadest". Lõikasin nii õhukesed viilud kui vähegi sain. Panin viilud restile ja kuivatasin 100-kraadises ahjus tund aega. Võtsin ananassiviilud ahjust välja, keerasin ümber ja surusin õrnalt muffinivormi pesadesse. Panin veel mõneks ajaks ahju, kuni lilled muutusid kuivaks ja hoidsid oma kuju. 


Ananassililli tuleks hoida õhukindlas kaanega karbis ja panna koogile või tordile kaunistuseks vahetult enne serveerimist. Kui juhtub, et lill on niiskeks läinud ja longu vajunud, võib selle jälle muffinivormi pesasse panna ja uuesti ahjus kuivatada.


Olen kuulnud ka sellisest variandist, kus ananassiviilud pintseldatakse enne ahju panemist suhkrusiirupiga üle. 12 õhukese ananassiviilu jaoks keedetakse 1 sl veest ja 1 sl suhkrust siirup (kuumutatakse kuni suhkur sulab ja keedetakse 1 minut). Ma ei ole kindel, kas see aitab kuidagi lilli ka vormis hoida, aga maitsvamaks teeb küll. 

1 kommentaar:

  1. How to make money from online betting
    หารายได้เสริม how-to-make-money 울산광역 출장샵보령 출장안마 how-to-make-money Learn to 여수 출장안마 make money from online betting with this beginner guide. 나주 출장샵

    VastaKustuta