Kuidas teha muffinitele kenasid paberümbriseid?


Nii nagu Tuhkatriinu muutus imeväel printsessiks, muutuvad ka igavana näivad muffinid kerge vaevaga imeliseks külakostiks või kingituseks. Siin ei ole haldja abi vaja, piisab vaid kenast paberist, kääridest ja liimist. 

Miks ise paberümbriseid teha?
Poes pole tavaliselt selliseid nagu parasjagu vaja on (näiteks kui korraldad mõnd erilist teemapidu). Ja kui on, siis pole need oma hinda väärt. E-poed ei ole ka abiks, kui on midagi kohe täna õhtuks või homseks vaja. Nii et lähimast kunstitarvetepoest läbi ja meisterdama! Sama raha eest kaks-kolm korda rohkem ümbriseid, lisaks rõõm isetegemisest. Veel suurem rõõm on siis, kui saab ära kasutada koju seisma jäänud paberijääke.


Kuidas paberümbriseid teha?
  • Vali välja paber, millest soovid ümbriseid teha. See peab olema paraja paksusega, et lõpptulemus jääks ilus. Liiga õhuke või liiga tugev paber võivad meisterdamise käigus kortsuda/murduda. Katsu erineva paksusega pabereid, painuta neid õrnalt - see on tunnetuse küsimus. 
  • Kui väljavalitud paber mahub suuruse ja paksuse poolest printerisse, prindi ümbrise kujundid otse ilupaberile. Sageli on ilusad mustrilised paberid aga suuremad ja paksemad. Sellisel juhul on abi šabloonist. Kõige parem on teha šabloon tugevamast papist, siis saab seda mugavalt ja korduvalt kasutada. Prinditava joonise šablooni tegemiseks leiad SIIT! Vali printimise valikutest lehe suuruseks kindlasti originaal suurus (actual size).
  • Kui papist šabloon on valmis, joonista selle abil hariliku pliiatsiga vajalik arv muffiniümbriseid ilupaberile. Lõika kujundid välja. Kui soovid eriti kena tulemust lõika ülemine pikem serv välja sik-sak või lainekääridega. Sellised vigurkäärid nõuavad kindlat kätt ja veidi harjutamist. 
  • Pane väljalõigatud ümbrise üks ots üle teise (umbes 0,5 cm ulatuses), jälgi et servad oleksid kohakuti ning liimi kokku. Otsad võib kinnitada ka kleeplindiga või liimipüstolit, klammerdajat kasutades.


Pane tähele!
Väga rasvaseid muffineid ei ole mõtet kenasse paberümbrisesse panna. Rasv hakkab kiiresti läbi paberi imbuma ja jätab inetud plekid. Sama juhtub siis, kui kaunistuseks mõeldud kreem vastu ümbrist puutub. Et seda ei juhtuks, aseta jahtunud muffin enne ümbrise sisse ja alles siis kaunista kreemiga. Nii on täpselt näha, kui laialt kreemi pritsida, et see ilusale paberile rasvaplekke ei jätaks. 

Fotol on mõnusad kirsi-šokolaadimuffinid toorjuustukreemiga. Retspti leiab Nami-Namist.

0 mõtet:

Postita kommentaar