Hapukoore-juustukook maasikatega



Üks mahedamaitseline ja mahlane juustukook. Parasjagu rammus ka, aga kookide ja tortide puhul ma lahjasid, rasvavabu piimatooteid kasutada ei armasta. Soolaste toitude puhul häirib mind oluliselt rohkem, kui liha on pekine või supil rasvakirme peal. Koogid, tordid on aga minu arvates seda maitsvamad, mida rammusamad nad on (:


Hapukoore-juustukook maasikatega

Põhi
250 g meelepäraseid küpsiseid (Digestive, šokolaadi, kaera vm)
125 g võid

Täidis
250 g kodujuustu (4%)
200 g toorjuustu
250 g hapukoort (20%)
165 g suhkrut
3 muna
ühe sidruni riivitud koor
60 ml sidrunimahla

Kaunistamiseks värskeid maasikaid. 

Tampisin küpsised kausis pudrunuiaga peenikeseks puruks, segasin sulatatud võiga ja surusin saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22 cm) põhja ja äärtele. Panin põhja 30 minutiks külmkappi. Täidise jaoks mikserdasin toasooja toorjuustu, kodujuustu, suhkru ja riivitud sidrunikoore ühtlaseks. Lisasin ühkshaaval munad ning seejärel hapukoore ja sidrunimahla. Valasin täidise koogipõhjale ning küpsetasin 160-kraadises ahjus umbes poolteist tundi. Lülitasin ahju välja, jätsin ukse irvakile ja koogi ahju jahtuma. Hiljem tõstsin koogi külma. Juustukook on parim järgmisel (isegi ülejärgmisel) päeval. Enne serveerimist kaunistasin koogi värskete maasikatega. Osa maasikatest võib vähese suhkruga katki hõõruda ja koogi kõrvale kastmena serveerida.

Retsept raamatust "The Complete Book of Cupcakes, Cheesecakes and Cookies".


0 mõtet:

Postita kommentaar