Martsipanist lilled



Ei-ei, ma ei ole vahepeal niisama jalad seinal vedelenud. No olgu, natuke siiski (: Aga selline suvi oli ju... Juba igatsen. Tegelikult olen vahepeal päris palju blogimisväärseid küpsetisi ahjust välja võtnud, aga kuna ma ühel hommikul otsustasin, et mul on fotokale uut objektiivi vaja, sest vanaga kohe üldse enam ei saa, siis nagu kiuste ei tule enam ükski koogipilt isuäratav välja. Sellepärast ongi mul jäänud kirja panemata näiteks beseekattega õunakook, hästi šokolaadised tassikoogid toorjuustukreemiga, juustukook röstitud ploomidega, vürtsikas õunakook (Elina köögis), šokolaadikeeks kuivatatud kirssidega, ploomimuffinid, vaarikapirukas... Kui on valgus, siis pole kooki, kui on kook, siis pole valgust või on kook juba otsas...

Eile oli natuke valgust ja olid lilled. Ema-isa pulma-aastapäevaks tegin trühvlitorti. Külmkapist leidsin ammu unustatud värvitud martsipani, mis Mehhiko muffinitest üle jäi. Meisterdasin tordile kaunistuseks kolm lille - idee poolest peaksid roosid olema. Minu päris esimesed martsipanist lilled! Sada korda olen mõelnud, et peaks proovima, nüüd siis lõpuks sain tehtud. Natuke paksud ja karvased tulid, aga üldiselt jäin tulemusega rahule. Harjutamine teeb meistriks ja pildi panen siia just sellepärast, et oleks hea võrrelda, kui ma lõpuks meistriks peaksin saama (:
Enne lillede tegemist vaatasin seda videot.

2 kommentaari:

  1. roosid on ilusamad kui videos, tort oli tõsiselt shoko shlaadine ja sai ruttu otsa. kahjuks.
    mamma

    VastaKustuta