Maasika-halvaatort


Üks järjekordne Nami-Nami retsepti katsetus. Kokkuvõttes väga maitsev, aga tordipõhja ei õnnestunud retsepti järgi teha. See jäi liiga vedel, et koogivormi suruda, mistõttu lisasin päris palju jahu. Lõpptulemuseks küll krõbe, kuid ilmselgelt liiga paks tordipõhi. Sellepärast ma põhja retsepti praegu kirja ei pane. Peaks hakkama mingeid ümberarvutusi tegema, aga sellise kuumusega küll ei viitsi. Hea vabandus, tegelikult ei ole matemaatika mulle kunagi meeldinud :) Aga põhjaks sobib hästi liiva- või muretaigen või hoopis küpsistest põhi. See tuleks eelküpsetada (va küpsistest põhi), jahutada ning seejärel katta täidise ja maasikatega. 


Täidis on väga maitsev ja selle retsepti panen küll siia järgmiseks korraks kirja.

Vaja läheb:

2 dl vahukoort
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
100 g halvaad
1-2 l värskeid maasikaid

Hakkisin halvaa suure kööginoaga peeneks ja segasin kohupiimaga. Vahustasin koore ja segasin kohupiima hulka. Valasin täidise eelküpsetatud tordipõhjale ja kaunistasin maasikatega. Osad maasikad võib ka tükeldada ja kreemi sisse segada. Maitseb hästi kohe, aga veelgi paremini järgmisel päeval.

Ema palus, et ma teeksin tema sõbrannale sünnipäevaks ka väikese sümboolse tordikese. See kukkus niimoodi välja...


0 mõtet:

Postita kommentaar