Peedi-brownies


Brownie'sid polegi ma veel küpsetada jõudnud. Oleks ju võinud alustada traditsioonilise retseptiga, aga küll jõuab seda ka. Šokolaadikoogile omast niiskust on selles variandis topelt, sest peet annab omajagu mahlasust juurde. Tunda on nii šokolaadi kui peeti, nii et juurviljapõlgureid selle koogiga naljalt ära ei peta. Retsept Nami-Namist. Osad sööjad kiitsid, teised nimetasid kooki viisakalt harjumatuks maitsekoosluseks. Omapärane on kook igaljuhul ja põnevate maitsete otsijatele julgen seda soovitada küll. 

Vaja läheb:

100 g võid
1,5 dl jahu
2 muna
1 dl suhkrut
100 g šokolaadi
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
veidi soola
2 suuremat keedetud peeti
1 dl hakitud sarapuupähkleid

Sulatasin šokolaadi vesivannil (panin 50 g mõrudat ja 50 g valget) ja jätsin jahtuma. Vahustasin toasooja või suhkruga, lisasin edasi vahustades ühekaupa munad. Segasin hulka jahtunud šokolaadi, riivitud ja veidi kuivemaks pigistatud peedi, pähklid ning soola, vanillisuhkru ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Valasin taigna kandilisse koogivormi ja küpsetasin 180-kraadises ahjus 40 minutit. 

0 mõtet:

Postita kommentaar